Gamification in de bibliotheek (1 juli)

Bij gamification leg je een spellaag over het leren. Bibendo is speciaal ontwikkeld om bibliotheken te helpen gamification toe te passen. Met dit webinar Bibendo je inspireren en alvast laten kennismaken met de games die je in oktober tijdens de Kinderboekenweek kunt laten spelen in jouw bibliotheek.

Programma

  • Levy Hoeven, productowner bij Bibendo, geeft je een sneak preview van de games die nu worden ontwikkeld voor de Kinderboekenweek. Deze games worden gratis ter beschikking gesteld voor alle openbare bibliotheken in Nederland.
  • Een goede serious game vereist ook een goede voorbereiding. Hilde Muskens van Huis73 vertelt je meer over de voorbereiding van haar game om de jonge bezoekers van de bibliotheek een activiteit te laten doen tijdens de zomerperiode.
  • Gaston Jamin en Emi Brok van Hogeschool Zuyd laten je zien hoe je gamification in kunt zetten om jongeren weer plezier in het lezen te geven en hoe design thinking werkt. Design thinking wordt gebruikt om oplossingen voor complexe problemen te bedenken én te toetsen.
  • Vragen

Aanmelden kan HIER.
Kun je er 1 juli niet bij zijn? Meld je dan toch aan, dan ontvang je een terugkijklink.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten