Gedichtenwedstrijd ‘Ik wou dat ik een vogel was’

Ter gelegenheid van ‘Gedichtendag’ lanceert uitgeverij Ploegsma een gedichtenwedstrijd. De uitgeverij wil zoveel mogelijk Nederlandse en Vlaamse (aspirant-)dichters de kans geven om bij te dragen aan de poëziebloemlezing die de opvolger wordt van Ik wou dat ik een vogel was. Een natuurgedicht voor iedere dag van het jaar.

Redacteuren Marlous van Mourik en Margot Diederix zijn net als de vorige keer verantwoordelijk voor de samenstelling. Zij zoeken weer naar een mix van favoriete en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs.  Extra bijzonder: voor deze nieuwe bloemlezing kunnen Nederlandse en Vlaamse (aspirant-)dichters ook eigen gedichten inzenden. Schrijf een dierengedicht bij een van de geselecteerde spreads en stuur dit vóór 15 maart naar de redactie van uitgeverij Ploegsma. Bekijk hier alle voorwaarden voor deelname!

Alle deelnemers maken kans op een publicatie in deze nieuwe poëziebloemlezing én natuurlijk op exemplaren van het boek. Als troostprijs verloot de uitgeverij ook vijf exemplaren van Ik wou dat ik een vogel was onder alle inzenders. Heb je zelf geen dichttalent, maar ken je wel hét dierengedicht dat in deze bloemlezing niet mag ontbreken? Dit kan je ook per e-mail opsturen, zorg dat je in je mail duidelijk aangeeft van wie het gedicht is en wat de bron is van het gedicht.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten