Gemeente Den Haag is op zoek naar een Teamleider Programmering Centrale Bibliotheek

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van de Centrale Bibliotheek als dé culturele hotspot voor ontmoeting&persoonlijke ontwikkeling? Lees dan verder!

Hbo   |  Tijdelijk   |  Regulier   |  €2798 – €4109   |  32 uur – 36 uur

Bibliotheek Den Haag is een dynamische plek waar veel gebeurt. Een plek die past bij een stad die volop in ontwikkeling is. De bibliotheek verandert mee en heeft de ambitie haar inrichting en het aanbod steeds meer af te stemmen op behoeften van de stad, wijken en inwoners. De bibliotheek stimuleert tot ontmoetingen en verbinding met stadgenoten. De gevarieerde collectie, de organisatie van toegankelijke activiteiten en een vernieuwende programmering op alle 15 vestigingen dragen daaraan bij. Zo kunnen alle Haagse burgers een leven lang met en van elkaar blijven leren. Om dat mogelijk te maken, nu en in de toekomst, blijft de bibliotheek permanent in beweging. Onderdeel van deze beweging is een fysieke herinrichting van de Centrale Bibliotheek en een recent ingezette organisatieverandering binnen Bibliotheek Den Haag, die leidt tot een reorganisatie bij de Centrale Bibliotheek. Vanaf 1 april vormt zich een apart team Programmering, waar jij leiding aan zult geven. 

Wat ga je doen?

Als teamleider Programmering geef je op inspirerende wijze operationeel leiding aan het team Programmering van de Centrale Bibliotheek. Je hebt gevoel voor en affiniteit met de ontwikkelingen in de Haagse culturele en maatschappelijke sector en weet die te vertalen naar programma. Je draagt zorg voor de doorvertaling van het meerjarenbeleidsplan van Bibliotheek Den Haag naar een activiteitenaanbod voor de Centrale Bibliotheek binnen de kaders die de afdeling Publieksprogrammering heeft opgesteld. Je geeft richting aan het team op tactisch en operationeel niveau om te komen tot de realisatie van de doelstellingen van de Centrale Bibliotheek. Jouw team bedenkt, organiseert en voert de maatschappelijke, educatieve én culturele activiteiten voor de verschillende doelgroepen in de Centrale Bibliotheek uit. Je initieert samenwerkingen met partners in de stad, andere afdelingen én co-creatie met bezoekers/burgers en maakt van de Centrale Bibliotheek dé culturele hotspot voor ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling.

Samen met de andere 2 teamleiders en het Hoofd vorm je het leiderschapsteam van de Centrale Bibliotheek. Je taken zien er in grote lijnen als volgt uit:

 • Draagt zorg voor de aansturing van de individuele teamleden en houdt gesprekken in het kader van het personeelsbeleid.
 • Draagt zorg voor de aansturing van het teamproces.
 • Ontwikkelt met het team en binnen de gegeven kaders een activiteiten jaarplan en creëert een projectmatige aanpak voor de totstandkoming en realisatie van deze activiteiten in samenwerking met de afdeling Publieksprogrammering en binnen afgesproken budgetten.
 • Initieert en coördineert werk- en procesverbeteringen om het werk effectiever en efficiënter te organiseren.
 • Ontwikkelt visie en vertaalt deze door naar eigen afdeling in de richting van de verandering binnen de Centrale Bibliotheek en levert input aan de afdeling Publieksprogrammering met betrekking tot visie en kaders.

Je stuurt op samenhang en verbinding met de organisatieontwikkelingen. Daarnaast denk je mee over strategie en beleid van Bibliotheek Den Haag en de rol van de Centrale Bibliotheek hierin. Je onderhoudt (externe) contacten en werkt samen met de stadsdeelhoofden van de wijkvestigingen en MT leden van de centrale vakafdelingen, zoals Publieksprogrammering, Facilitaire zaken, Marketing & Public Relations en Collectie.  

Wat vragen wij?

Als teamleider weet jij medewerkers te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en zich te blijven ontwikkelen. Je geeft (vakinhoudelijk) leiding en hanteert een coachende stijl van leidinggeven, waarbij je sturend kunt zijn indien de situatie daarom vraagt. Je taak- en tegelijkertijd mensgerichte instelling zorgt ervoor dat jouw interventies resultaat opleveren. Je bent een inspirerende en oplossingsgerichte persoonlijkheid, die in staat is om zelfstandig en met plezier, energie en ambitie verschillende rollen te vervullen (manager, coach, projectleider). Daarnaast ben je proactief ingesteld, ondernemend van aard en beweeg je je gemakkelijk op alle niveaus in de organisatie. Je toont daadkracht en hebt het vermogen om knopen door te hakken. Je bent in staat een complexe uitdaging te vertalen in heldere stappen en resultaten, planmatig en resultaatgericht. Je hebt veerkracht bij tegenslag en presteert constant, ook in veranderende omstandigheden . 

Daarnaast beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau;  
 • Minimaal vier jaar ervaring in een leidinggevende functie in een publieke en dienstverlenende omgeving;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de culturele en/of maatschappelijke sector;
 • Een netwerk in cultureel en maatschappelijk Den Haag is een pré;
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken.

Herken jij je in bovenstaand profiel, dan zien we jouw cv en motivatie graag tegemoet.

Wat bieden wij?

De kans om leiding te geven aan de veranderende dienstverlening, organisatie en positionering van de Centrale Bibliotheek. Je gaat deze uitdaging aan voor en met een gemeentelijke organisatie die de blik expliciet naar buiten richt, om zo te blijven voldoen aan de behoeften van de stad. 

Ook kun je rekenen op:

 • Arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. (Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht);  
 • Salaris van maximaal €4.109,- bruto per maand (op basis van een volledige 36-urige werkweek), schaal 9; 
 • Werkweek van 32-36 uur met de mogelijkheid om compensatieverlof op bouwen;
 • Een pensioenvoorziening via het ABP en een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Een flexibel pakket arbeidsvoorwaarden, dat je met behulp van een Individueel Keuzebudget ter waarde van 17,05% voor een groot deel zelf kunt vormgeven;
 • Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

Bibliotheek Den Haag (BDH) is een onderdeel van de Gemeente Den Haag en valt onder de Dienst Publiekszaken. Wethouder Robert van Asten (D66, Mobiliteit, Cultuur en Strategie) heeft Bibliotheek Den Haag in zijn portefeuille. Bibliotheek Den Haag is er voor alle Hagenaars. Het is de plek waar iedereen vrije toegang heeft tot informatie. De plaats die alle inwoners van Den Haag inspireert om zich te blijven ontwikkelen. Een ontmoetingsplek in de stad. Waar leden boeken films en muziek lenen en elkaar zien tijdens een van onze talloze activiteiten. Per jaar begroeten wij ruim 2,5 miljoen bezoekers in onze bibliotheken. De Centrale Bibliotheek aan het Spui, onderdeel van Bibliotheek Den Haag, trekt ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. De Centrale Bibliotheek is 60  uur per week en 360 dagen per jaar geopend.

Direct Solliciteren

Meer weten

Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Mesdag op telefoonnummer: 06-27894817; e-mail: petra.mesdag@denhaag.nl 

Gesprekken vinden plaats in de periode van 7 tot en met 25 maart.

Extra informatie

 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure;
 • Het opvragen van referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure;
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure voor indiensttreding.
Gerelateerde berichten