In het nieuwste nummer van Bibliotheekblad (6)

In het nieuwste nummer van Bibliotheekblad (6, komt uit op 1 juli) leest u de onderstaande onderwerpen.
Nog geen abonnement? Abonneer je HIER.

Collega
Op 19 mei nam leesmediacoach Toos van den Beuken de prijs voor Jeugdspecialist van het Jaar 2022 van NBD Biblion in ontvangst.

Alle negen POI’s zijn gecertificeerd
Bibliotheekblad vroeg drie directeuren-bestuurders wat dit in de praktijk betekent voor deze provinciale ondersteuningsinstellingen.

Wie dit leest, kan ook een boek lezen!
Bibliotheek Utrecht zet dit jaar alles op alles om ieder kind onder de 18 jaar – gratis – lid te maken.

Vrijwilligers in de bibliotheek (deel II)
In dit nummer leest u de ervaringen van enkele bibliotheekmedewerkers die met vrijwilligers werken. En uiteraard komen de vrijwilligers aan het woord.

Manon Sikkel neemt afscheid
Als Kinderboekenambassadeur pleitte Manon Sikkel voor een bibliotheek in iedere school. Inmiddels zit haar termijn erop.

Podcast De bieb is meer
Onderzoeker en adviseur Math Göbbels gaat in zijn podcasts op zoek naar de toekomst van de maatschappelijke bibliotheek.

Bijzondere Bibliotheken
Stel je voor: je leent op een zonovergoten strand een boek bij de bibliotheek … In Makkum is dat helemaal niet gek, want daar kun je – al sinds 2007 – in juli en augustus naar de Strandbibliotheek.

Positieve Gezondheid verovert bibliotheken
Wat is dat, Positieve Gezondheid? En wat levert het inwoners en de samenleving op? Roel Zuidhof en Rebecca Wolf van bibliotheek De tweede verdieping vertellen over hun aanpak.

Vlaams Leesoffensief
Het gaat slecht met het leesplezier en de leesvaardigheid van Vlaamse jongeren, net als in Nederland. Het Leesoffensief moet het tij keren.

Oog voor nieuwe vormen van lezen
Naast boeken bieden digitale vormen van literaire fictie mogelijkheden voor leesbevordering.

Een kijkje bij onze oosterburen (deel IV)
Het klinkt niet bepaald revolutionair: verhuizen van de achter- naar de voorkant van het Centraal Station, maar voor de hoofdvestiging van de Stadtbüchereien Düsseldorf betekent het nieuwe onderkomen een wereld van verschil.

Driehonderd jaar liefde voor papier
Ruim vijfhonderd pagina’s overzicht van drie eeuwen bibliotheekgeschiedenis, ‘een repeterende cyclus van opkomst, bloei en verval van bibliotheken’, dat vind je als lezer in The Library.

Bibliotheken kijken over de grens
In het najaar van 2021 zijn vier groepen medewerkers van Gelderse en Overijsselse bibliotheken met elk ongeveer 25 deelnemers afgereisd naar vier verschillende bestemmingen in Europa.

Topstukken
Vijf jonge Rotterdammers besloten hun creativiteit aan te wenden voor de oprichting van Pandemie Magazine – een tijdschrift ‘om de uitzichtloosheid tegen te gaan’.

Management
Anita Ruder, directeur van KopGroep Bibliotheken, begon haar carrière als juf, en stiekem is ze dat nog steeds: ze brengt graag mensen bij elkaar om ze samen iets te laten leren.

Gerelateerde berichten