Innovatiefestival 2024 (9 juli)

Op dinsdag 9 juli vindt voor de derde keer het Innovatiefestival plaats, dit keer in de Meerpaal, Dronten. Een middag waar De Nieuwe Bibliotheek en FlevoMeer Bibliotheek samen met hun partners op zoek gaan naar kansrijke innovaties. Dat kan bijvoorbeeld een activiteit zijn waarbij de locatie van de bibliotheek wordt ingezet of een project waarbij kennis en expertise van de bibliotheek wordt benut. 

De rol van de bibliotheek verandert. Dit proces is al langer aan de gang en de verschuiving van ‘boekenuitleenfabriek’ naar ‘huiskamer van de stad’ en de maatschappelijke rol krijgt steeds meer vorm. De Nieuwe Bibliotheek en FlevoMeer Bibliotheek werken samen op het gebied van innovatie. Door middel van innovatie wordt de maatschappelijke impact van de eigentijdse bibliotheek vergroot en de dienstverlening online en offline verbeterd en/of vernieuwd. Om maatschappelijke impact te maximaliseren, worden veel projecten samen met partners ontwikkeld. We kijken dan ook weer uit naar het Innovatiefestival om nog meer samenwerking op te zoeken! 

In de aanloop naar het festival organiseren we ook een challenge. Deelnemers aan de challenge kunnen op 9 juli, tijdens het Innovatiefestival, pitchen bij een heuse Dragons’ Den. De meest kansrijke innovaties komen in aanmerking voor een subsidie van € 40.000,- (per aanvraag) uit het Innovatiefonds van de provincie Flevoland. 

Het programma
13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Opening door dagvoorzitter Saber Benjah
14.10 uur: Introductie Innovatieteam Flevoland
14.20 uur: Dragons’ Den
15.20 uur: Pauze
15.45 uur: Keynote spreker: Gino van Weenen
16.15 uur: Wrap-up
16.25 uur: Afsluiting Bianca Pieters (directeur-bestuurder FlevoMeer Bibliotheek)
16.35 uur: Netwerkborrel

Uiteindelijke doel van het Innovatiefestival: kennismaken, innovatieve plannen bedenken en delen, netwerken en op vernieuwende wijze samenwerken. Geïnteresseerden die hier (gratis) bij aanwezig willen zijn, kunnen zich nu aanmelden. Er is wel beperkt plek, dus snel opgeven is een must.

Aanmelden kan HIER
Meer informatie is HIER te vinden.

Gerelateerde berichten