Je moet je BOEK houden! Nieuwe podcast voor jongeren

(Video en podcast onder het bericht).

Merel Kuitert, bibliothecaris bij bibliotheek Meierijstad en Sander Stekelenburg, radiomaker bij Omroep Meierij, hebben samen een podcast opgezet om jongeren te helpen met hun boekkeuze. Deze podcast, ‘Je moet je BOEK houden’ is te luisteren via alle bekende podcastkanalen, zoals Google Podcasts en Spotify.

Het leesplezier van middelbare scholieren holt achteruit en daar moet iets aan gedaan worden. Merel legt uit: ‘Jongeren vinden het soms lastig een boek te kiezen om te lezen voor school, en lezen nauwelijks in hun vrije tijd. Misschien dat deze podcast hen kan helpen een keuze te maken of geeft het nét even een steuntje in de rug om een boek open te slaan. Lezen is namelijk geweldig!’

‘Ik wens de luisteraars veel plezier met het lezen van de vele geweldige boeken die er in de literatuur te vinden zijn.’ aldus auteur Ronald Giphart, tevens te gast in de podcast.

In de podcasts schuiven er (digitaal) gasten aan bij Merel om te praten over hun favoriete boek voor jongeren. Dit zijn onder andere bibliothecaressen, schrijvers, uitgevers, jongeren en leraren. In iedere aflevering worden er minstens 2 boeken besproken die door jongeren gelezen kunnen worden voor school, of juist ter ontspanning. Met deze podcast hopen zij dat het leesplezier voor jongeren op een leuke manier weer kan worden aangewakkerd.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten
Lees meer

De Covid-Dialogen

Bibliotheek Midden-Brabant is onder de titel De Covid-Dialogen een serie gesprekken gestart waarbij ‘Free Listener‘ Julia van de…