Kinderen hebben gestemd: Kinderjury Top 3 bekend

Tijdens de Kinderjury Stemweken stemden heel veel kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar. Hier is een Top 3 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en een Top 3 in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar uitgekomen. 

De twee boeken, één in elke leeftijdscategorie, die de meeste stemmen krijgen tijdens de Finale Stemweek winnen de Kinderjury. Stemmen kan tot vrijdagochtend 24 mei, dan vindt de feestelijke uitreiking plaats in Theater DE KOM in Nieuwegein. De uitreiking is vanaf 11.00 uur HIER live te volgen.

De Top 3 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar

  • De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: Het Pretpark van Rutger Vink en Thomas van Grinsven, met illustraties van Sabine van der Stadt (Billy Bones) 
  • De Zoete Zusjes lossen het op van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter (Kosmos Uitgevers) 
  • Rik en Jesper maken er een zooitje van van Rik Kleeven en Jesper Weijs, met illustraties van Tamara Boon (Kosmos Uitgevers) 

De Top 3 in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

  • Dagboek van een muts: Droomreis Parijs?! van Rachel Renée Russell, met illustraties van Nikki Russell (De Fontein) 
  • Het leven van een Loser: Het dak eraf van Jeff Kinney (De Fontein) 
  • Mus en Kapitein Kwaadbaard 4  en de wraak van de furie van Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas (Luitingh-Sijthoff) 

Finale Stemweek nu van start
Nu de Top 3 bekend is, mogen alle kinderen nog een keer stemmen, namelijk op een van de genomineerde boeken. Tot het allerlaatste moment, de start van de uitreiking, kunnen kinderen hun stem uitbrengen. Stemmen kan op www.kinderjury.nl.  

Op 24 mei is de uitreiking waarbij de twee winnaars van de Kinderjury 2024 bekend worden gemaakt. Deze vindt in samenwerking met DPG Media plaats in Theater DE KOM in Nieuwegein, in het bijzijn van meerdere schoolklassen. Het programma bestaat uit het proberen van verschillende leeshoudingen, interviews met de genomineerde auteurs en natuurlijk de bekendmaking van de winnaars. De kinderen van het Kinderboeken Leesteam krijgen een speciale rol. Presentatrice Rachel Rosier zal de uitreiking presenteren en BiebBoy Joran helpt bij de proefjes. De uitreiking is vanaf 11.00 uur live te volgen via kidsweek.nl/kinderjury.  

De Kinderjury, dat ben jij
Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke titels de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald en wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt in twee categorieën, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. 

Gerelateerde berichten