Klassiekers lezen met schrijvers bij de Bibliotheek AanZet en The School of Life

Op maandag 20 februari start The School of Life met de derde online boekenclub ‘Klassiekers lezen met schrijvers’. Zes bekende Nederlandse schrijvers nemen je mee door hun favoriete boek. Ze vertellen je wat deze boeken klassiekers maken en waarom je ze écht gelezen moet hebben. Leden van de Bibliotheek AanZet krijgen nu 25 euro korting op deze collegereeks, en ze kunnen de boeken ook lenen in de bibliotheken.

Klassiekers lezen met schrijvers
Inmiddels zijn er tig boeken onder de noemer klassiekers, dus waar begin je?  Volgens The School of Life is het antwoord simpel: start bij de favoriete boeken van schrijvers! Ze organiseren daarom een 6-delige online boekenclub met de schrijvers: Niña Weijers, Manon Uphoff, Abdelkader Benali, Tom Lanoye, Auke Hulst en Roline Redmond. Zij kiezen allemaal een boek uit de wereldliteratuur die iedereen een keer moet lezen.
Na het lezen van elk boek komen de lezers en de schrijvers samen via Zoom. De schrijvers vertellen dan meer over het werk van de auteurs en onder hun begeleiding worden ook thema’s, karakters en verhalen verder besproken.

Samenwerking de Bibliotheek AanZet en The School of Life
De Bibliotheek AanZet en The School of Life slaan de handen ineen om lezers te begeleiden naar de beste boeken en een extra dimensie te geven aan hun leeservaring. Beide organisaties zetten zich in voor de ontwikkeling van mensen. Bas Hüsstege, manager markt & innovatie bij de Bibliotheek AanZet: ‘Ik ben ontzettend trots op deze samenwerking, waarbij, naast ontwikkeling, ook leesplezier centraal staat’.

Thematafels
In veel bibliotheken van de Bibliotheek AanZet vind je speciale thematafels met klassiekers, waaronder de boeken uit de collegereeks. En op www.debibliotheekaanzet.nl/collectie vind je boeken op maat via unieke zoekfilters die personaliseren op jouw smaak: onderwerp, thema, stemming en favoriete boeken.

Over The School of Life
The School of Life is een internationale organisatie die je helpt om meer voldoening uit het leven te halen. Zij geloven dat de weg naar het vinden van voldoening begint bij zelfkennis. Om je relaties, carrière en sociale leven te verbeteren, maar ook om rust te vinden of meer uit je vrije tijd te halen. The School of Life biedt classes, workshops, boeken, spelletjes en filmpjes aan – offline en online. Op basis van ideeën uit de filosofie, psychologie en kunst helpen we je op weg naar meer zelfkennis, kalmte, veerkracht en verbinding. Bekijk het aanbod via www.theschooloflife.nl

Gerelateerde berichten