KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard gaan samenwerken met zorginstellingen

Digitale ontwikkelingen in de zorg gaan snel en kunnen ingewikkeld zijn voor patiënten. Noordwest Ziekenhuisgroep, huisartsenorganisatie HONK en HKN, KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard zijn een samenwerking aangegaan om patiënten hierbij te helpen.

Ondersteuning digitale zorg
Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Handig, want het kost minder tijd en moeite én patiënten hebben altijd en overal toegang tot hun medische gegevens of van diegene waarvoor gezorgd wordt. Maar wat als het onduidelijk is hoe dit werkt.

Aanbod bibliotheken digitale vaardigheden
KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard organiseren regelmatig cursussen en inloopspreekuren voor ondersteuning en hulp bij digitale zaken. Denk b.v. aan het gebruik van DigiD (aanvragen en/of inloggen), het zoeken naar betrouwbare informatie op het internet en het gebruik van patiëntenportalen van ziekenhuis en huisarts. Ook is er een gratis lesprogramma Digivitaler. Patiënten leren zelf gezondheidszaken te regelen via internet.

Informatiekraam over ondersteuning bij digitale zorg
Medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard en van de patiëntenservice Noordwest Ziekenhuis geven meer informatie over ondersteuning bij digitale zorg op dinsdag 9 mei a.s. (09.30 – 12.30 uur) in het Noordwest Ziekenhuis (Wilhelminalaan 12). Er staat een informatiekraam in de centrale hal van het ziekenhuis.

Samenwerking
Noordwest Ziekenhuisgroep, huisartsenorganisaties HONK en HKN, KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Kennemerwaard hebben samen verschillende communicatiematerialen ontwikkeld over de ondersteuning bij digitale zorg. Zo kunnen zorgverleners van het ziekenhuis en huisartsen, de patiënten hier makkelijk op attent maken.


Gerelateerde berichten