Stadkamer Zwolle organiseert online event voor zorgprofessionals

Op 10 september organiseert Stadkamer samen met Taalpunt Zwolle de eerste editie van het online event ‘Samen beter worden’, gericht op zorgprofessionals. In deze eerste editie staat de versterking van gezondheidsvaardigheden van laaggeletterden centraal. Stadkamer stelt dat taal en gezondheid veel met elkaar te maken hebben en wil daarom samen met gezondheidsprofessionals kijken naar deze relatie. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheidssituatie van geletterde mensen in veel opzichten beter is dan die van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
Voor het online seminar zijn daarom verloskundigen, kraamverzorgers, medewerkers van consultatiebureaus, diëtisten, praktijkassistenten en apothekersassistenten uit de regio Zwolle en omgeving uitgenodigd.

De deelnemers gaan, via Zoom, onder leiding van Taalbaas en spoken word artist Manu van Kersbergen in gesprek met ervaringsdeskundige en taalambassadeur Corrie uit Zwolle. Zij zal duidelijk maken waarom het zo belangrijk is de gezondheidsvaardigheden van mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen te versterken. Daarna zijn er drie ‘break-out sessies’ tijdens welke de deelnemers in gesprek kunnen gaan over het thema ‘beperkte basisvaardigheden en gezondheid’ met collega’s uit de zorg, waarbij ze ervaringen en kennis delen met elkaar en aan de slag gaan om oplossingen/handvatten te vinden die als doel hebben mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden te benaderen, te bereiken en verder te helpen. Naast dit inhoudelijke programma is er ook een muzikale ZOOM-performance en een digitale visuele verrassing. De eerste editie van het online event ‘Samen beter worden’ vindt plaats op donderdag 10 september 2020 van 15.00 tot 17.00 uur. 

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie
Gerelateerde berichten