Lancering jongerencampagne OBA weet raad 

Foto: Hilde Harshagen

Deze week lanceert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een campagne speciaal gericht op jongeren onder de naam ‘OBA weet raad’. Bij jongeren is de OBA vooral bekend als plek om te studeren, om elkaar te ontmoeten en boeken te lenen. Maar de bibliotheek heeft meer te bieden voor deze doelgroep. Zo kan de OBA helpen met onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn zoals geldzaken (voor iedereen die bijvoorbeeld net iets te vaak op ‘achteraf betalen’ heeft geklikt), weekendbesteding, het halen van het rijbewijs en alles wat erbij komt kijken als je voor het eerst op jezelf wil gaan wonen.

De campagne brengt programma’s en activiteiten gericht op jongeren onder de aandacht. Zo biedt de OBA hulp op het gebied van digitale en geldzaken. En helpt met vragen als: wat moet je allemaal regelen na je 18e verjaardag? En hoe pas je je zorgtoeslag aan? Vragen waarop de antwoorden vaak lastig te vinden zijn. Op het beeld dat bij deze campagne hoort staan daarom uitingen waarbij mensen zoeken op de verkeerde plek.

Culturele programmering
Ook het OBA-theater biedt een programmering waar jongeren op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met cultuur. En in verschillende vestigingen kunnen jongeren muziek maken of iets nieuws leren. Kortom, de OBA weet raad: met je toekomst, geld en vrije tijd.

Het marketing- en communicatieteam van de OBA werkte voor deze campagne samen met creatief bureau Gardeners en mediabureau Pink Marketing. Tot 17 december is deze zichtbaar in alle 28 OBA-vestigingen, in de stad, op social media, op de website van de OBA en in de digitale nieuwsbrief.  


Gerelateerde berichten