Netwerk van Overijsselse Bibliotheken lanceert tv-serie over digitale vaardigheden

(Video onder het bericht)

Vanuit het programma Taal Werkt! werd er in de afgelopen vier jaar in de provincie Overijssel door middel van een groot aantal lokale projecten gewerkt aan het thema basisvaardigheden. Als afsluiting van de projectperiode en ook als opmaat voor het vervolg heeft het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken in samenwerking met RTV Oost een tv-serie geproduceerd onder de titel ‘Klik ‘m aan’. Hierin staan digitale vaardigheden centraal, passend bij de actualiteit. De eerste aflevering is vanaf donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

In ‘Klik ‘m aan’ gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis. Verschillende onderwerpen worden op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal foto-album? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven. Daniel volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan, maar zich willen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren. Diverse bibliotheken in Overijssel werkten mee aan de totstandkoming van de afleveringen.

Taal Werkt!
‘Klik ‘m aan’ wordt gemaakt door Apex Audio Visuals. Het programma is een onderdeel van Taal Werkt!, een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Binnen Taal Werkt! werkten bibliotheken de afgelopen vier jaar samen met partners in een groot aantal projecten aan het thema basisvaardigheden, waaronder lezen, schrijven en digitale vaardigheden.

Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen van ‘Klik ‘em aan’ vind je op www.rtvoost.nl/klikaan.

Gerelateerde berichten