Nomineer nu de Jeugdspecialist van 2024!

Elk jaar benoemen we samen met een vakjury dé NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. De beste Jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil, zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 18 jaar én weet ook buiten de bibliotheek kinderen te enthousiasmeren met innovatieve initiatieven. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugdspecialist 2024!

De verkiezing Jeugdspecialist van het Jaar is een samenwerking tussen Bibliotheekblad, CPNB en NBD Biblion. De prijs wordt dit jaar wederom feestelijk uitgereikt op Bibliotheekplaza in samenwerking met Probiblio.

Wie wordt de Jeugdspecialist van 2024?
Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega nomineren die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet zowel binnen als buiten de bibliotheek een veilige en prikkelende leesomgeving te creëren.

Uitreiking op Bibliotheekplaza
Dit jaar vindt de uitreiking van de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar even als de uitreiking van de Beste Bibliotheek van Nederland plaats op Bibliotheekplaza. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van €1.000,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.

Wil jij iemand nomineren?

Ken jij zo’n topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft?
Ga dan snel naar https://www.nbdbiblion.nl/jeugdspecialist en meld jouw collega aan!

Je hebt tot woensdag 1 mei 2024 de tijd om jouw nominatie in te dienen.


Gerelateerde berichten