OBA lanceert samen met gemeente Amsterdam digitale wegwijzer

De gemeente Amsterdam en de OBA lanceren een digitale wegwijzer voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen.

Door de coronamaatregelen is digitale bereikbaarheid belangrijker dan ooit geworden. Het leven buiten ligt even stil, maar dankzij wijzer.amsterdam kunnen we binnen op een andere manier verder. Via een chatfunctie krijgen bezoekers antwoord op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over videobellen, computerhulp, veilig online of thuisonderwijs. Ook biedt de wijzer toegang tot het online aanbod van de OBA, nu alle bibliotheeklocaties in de stad voorlopig gesloten zijn, aldus de OBA in een persbericht.

De wegwijzer is opgezet als onderzoek naar de behoeften van Amsterdammers in deze onzekere tijden waarin hulp en contact vooral digitaal wordt aangeboden. wijzer.amsterdam is een dynamisch platform, dat zich in de komende periode blijft ontwikkelen en vernieuwen.
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Amsterdammers zich verbonden voelen via wijzer.amsterdam. Daarom is de digitale wegwijzer ontworpen als een widget, die eenvoudig op andere websites geïntegreerd kan worden. Vragen die via wijzer.amsterdam binnenkomen, worden verwerkt door een chatbot en door Cybersoek. Voor wie de online wereld helemaal nieuw is, kan de Computerhulplijn van Cybersoek bellen (020 – 693 45 82)

Het platform wijzer.amsterdam is een initiatief van het Ontwerplab Digitale Stad, een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, OBA, Cybersoek en ontwerpcollectief idiotēs.

Wethouder Touria Meliani (Digitale Stad) over het initiatief: ‘Nu we allemaal zo veel mogelijk binnen blijven, is het logisch dat meer mensen online gaan om contact te onderhouden met elkaar en de stad. Ook zien meer mensen de mogelijkheden om online cursussen te volgen en te kunnen blijven werken. Samen met de OBA en andere partners zorgt de gemeente Amsterdam met dit platform – waar iedereen terecht kan voor gratis advies en betrouwbare hulp – voor een toegankelijke en veilige digitale wereld voor alle Amsterdammers. Dat is nu belangrijker dan ooit.’ 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten