Officiële nominaties Kinderjury bekendgemaakt

Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021.  Precies 52.448 kinderen maakten gebruik van hun stemrecht. Zes boeken – drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar – maken nu kans om de Kinderjury te winnen. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

De genomineerde boeken in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar:
De magische halsband van Thomas van Grinsven & Rutger Vink, met illustraties van Sabine van der Stadt (Kosmos)
De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter (Kosmos)
Dwars & Co van Rico Hop, met illustraties van Bas Schel (Lannoo)

De genomineerde boeken in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar:
Bureau Speurneus en de boekenmaffia van Jozua Douglas, met illustraties van Geert Gratama (De Fontein) •Leven van een Loser 15 – Kopje-onder van Jeff Kinney (De Fontein)
Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas (Luitingh-Sijthoff)

Speciaal voor de uitreiking organiseren CPNB en strategisch partner DPG Media op 22 mei voor de allereerste keer Het Grote Kinderjury Feest in Bibliotheek Utrecht. Daar maakt de organisatie in aanwezigheid van de populaire genomineerden bekend welke twee boeken de spannende strijd hebben gewonnen.

Het Grote Kinderjury Feest past bij de gezamenlijke missie van CPNB en DPG Media om de jonge generatie aan het lezen te krijgen en het leesplezier te vergroten en om ouders en verzorgers in heel Nederland te bereiken, en leesplezier bij iedereen dichtbij te brengen. Hiervoor zet het mediabedrijf naast kindertitels ook de merken Libelle, Margriet, AD en regionale nieuwsmedia (BN DeStem, Brabants Dagblad, de Gelderlander, de Stentor, Eindhovens Dagblad, PZC en Tubantia) in.

Gerelateerde berichten