Pedagogisch medewerkers ontvangen certificaat ‘Interactief Voorlezen’

Afgelopen december hebben twaalf pedagogisch medewerkers van Kinderdagverblijf Kameleon in Veenendaal een BoekStart-coachingstraject afgerond met een welverdiend certificaat Interactief Voorlezen. Op de vier groepen de Libelle, de Vlinder, de Bijen en de Krekels hebben de PM’ers de afgelopen maanden opdrachten gedaan om hun voorleesvaardigheden en competenties te ontwikkelen en te versterken.

De pedagogisch medewerkers hebben inzicht gekregen in hoe de leesontwikkeling verloopt bij 0-4 jarigen en hebben geleerd alert te zijn op de initiatieven die kinderen nemen in de omgang met boekjes en weten hoe ze daar adequaat op kunnen reageren. Ook weten zij nu precies hoe ze het voorlezen tot een rijke en plezierige activiteit kunnen maken en kunnen het voorlezen goed organiseren.

Deze gemotiveerde en enthousiaste groep heeft als eerste hun certificaat mogen halen. Vanaf 2024 gaat de rest van het team ook aan de slag met interactief voorlezen, worden de competenties van de pedagogisch medewerkers ontwikkeld en versterkt.

Gerelateerde berichten