Samenwerking Bibliotheek Roden en Rabobank

De bibliotheek in het Drentse Roden gaat onderdak bieden aan een servicepunt van de Rabobank. Biblionet Drenthe en Rabobank Noordenveld West Groningen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De Rabobankvestiging verhuist van de Wilhelminastraat naar de bibliotheek aan de Heerestraat 178 in Roden. Bij het servicepunt in de bibliotheek kan men terecht voor vragen en advies. Er is geen pin- of stortapparaat aanwezig. Elders in Roden zijn hiervoor pinautomaten van Geldmaat beschikbaar. 

Carlo Ezinga, directievoorzitter Rabobank Noordenveld West Groningen, zegt over de samenwerking: ‘De bibliotheek is een veelzijdige plek waar Rabobank aanwezig wil zijn voor haar klanten. Met een plek in de Bibliotheek Roden is een goede locatie gevonden om de dienstverlening in Roden voort te zetten. We zijn blij dat we, zodra de coronamaatregelen het toelaten, open kunnen op deze nieuwe plek. Met een servicepunt in de bibliotheek beweegt de Rabobank mee met de veranderende behoeften en keuzes van haar klanten. Er is minder behoefte bij klanten aan een fysiek bezoek aan bankkantoren. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van thuisbankieren via  telefoon, e-mail of online kanalen.  Voor de bank een aanleiding om de invulling van haar dienstverlening te heroverwegen en een compacter servicepunt te betrekken waarbij er ook op andere fronten samenwerking kan worden gezocht met de bibliotheek. We zijn blij dat we binnenkort een servicepunt kunnen openen in een omgeving die past bij de doelgroep die ons kantoor nog fysiek bezoekt. Het past bij het coöperatieve karakter van de bank om op verschillende manieren dichtbij te zijn, online maar zeker ook fysiek. Op verschillende terreinen werken we samen met bibliotheken in de regio en nu in Roden ook samen in één pand.’

Overigens komt het meer voor dat de Rabobank intrekt bij bibliotheken. Zo verhuisde begin vorig jaar de lokale Rabobankvestiging in Gieten naar de bibliotheek en verhuisde Rabobank Middelburg per 1 augustus 2020 naar het gebouw van ZB aan de Kousteensedijk. Perry Moree, directeur-bestuurder van ZB, stelde bij die gelegenheid: ‘De ZB verwelkomt graag bezoekers en wil hen een zo breed mogelijk aanbod aan diensten bieden. Dit kan variëren van het bekende lenen van boeken, een krant of tijdschrift lezen, een cursus volgen, een tentoonstelling bezoeken, tot hulp bij het doen van de belastingaangifte. In zo’n brede bibliotheek past een vestiging van de Rabobank uitstekend. Een prima voorbeeld van publiek-private samenwerking, dat we graag verder uitbouwen.’
Vorig jaar opende ook de ING een servicepunt, in de bibliotheken van Harlingen en Dokkum. De ING heeft in beide plaatsen de bankkantoren gesloten en door de samenwerking met de bibliotheek blijft de voorziening voorlopig in stand. Bibliotheken Noord Fryslân ziet de samenwerking als een manier om nieuwe doelgroepen te bereiken. Mogelijk dat de Rabobank ook in (een van) deze bibliotheken een servicepunt krijgt. Bibliotheken Noord Fryslân gaf destijds aan ook de Rabobank benaderd te hebben om het gesprek over samenwerking aan te gaan, ‘omdat we onafhankelijk willen blijven’.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten