Stadkamer opent MAAKpunt

Stadkamer in Zwolle heeft een MAAKpunt geopend. Een plek waar je kan werken met de meest uiteenlopende technieken en materialen. “De wereld verandert razendsnel, in het MAAKpunt kun je op een laagdrempelige manier experimenteren met de nieuwste technologieën.” Het MAAKpunt is niet alleen een multifunctionele ruimte, maar ook een plek waar het hele jaar door workshops en activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud.

Volgens Lyda Winata, één van de projectleiders van het MAAKpunt, is ontdekken en experimenteren enorm belangrijk. “Juist nu is nieuwe dingen proberen en doen heel belangrijk. De meeste mensen hebben geen 3D-printer, VR-bril of plotter thuis, hier hebben we dat wel en krijg je alle ruimte om er meer over te leren.” Het MAAKpunt is voor jong en oud, dat is een bewuste keuze. “Nieuwe dingen leren en ontdekken geeft, ongeacht je leeftijd, een enorme kick. We willen dat mensen samen aan de slag gaan en elkaar helpen. Hoe mooi zou het zijn als een 13-jarige een volwassene leert 3D-printen?”

De start van het MAAKpunt betekent ook de start van de Maker Community (MC). Een samenwerking tussen Techlab, CO en het MAAKpunt. “Het MAAKpunt is een plek waar je kan ontdekken wat je leuk vindt en waar je passie voor techniek en het ‘maken’ begint. Wil je meer leren en je verder verdiepen? Dan verwijzen we je naar het Techlab of CO.” Door samen te werken en toe te werken naar een gezamenlijke agenda wil de Maker Community meer mensen helpen bij hun ontwikkeling.   

Het MAAKpunt werd feestelijk geopend worden door wethouder Michiel van Willigen. Vervolgens waren er de hele middag workshops en presentaties. Zo kon je zelf met een hittepers werken of een activiteit van Mad Science meemaken.

Gerelateerde berichten