Talkshow BeterLezen.nu (28 september)

Op 28 september organiseren Bibliotheek Kennemerwaard en de onderwijsbegeleidingsorganisaties Het ABC en Onderwijsversterkers (voorheen OBD Noordwest) de tweede editie van de Talkshow BeterLezen.nu. Een talkshow voor professionals om inspiratie op te doen om kinderen te enthousiasmeren voor lezen. De talkshow vindt om 19.00 uur plaats in Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Mare (Laan van Straatsburg 2) en wordt gestreamd voor online deelname.

Maak lezen leuk en versterk het leesonderwijs

Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder plezier hebben in lezen en slechter gaan lezen. De leesvaardigheid daalt zorgwekkend. Samen met alle (basis)scholen en kinderdagverblijven willen we het tij keren en kinderen begeleiden naar een kansrijke toekomst. Dat begint met kinderen al zo vroeg mogelijk te enthousiasmeren voor lezen. Kinderen die graag lezen, plukken daar hun hele leven de vruchten van. Maar hoe pak je dat slim aan? Hoe vergroot je het leesplezier en verbeter je het leesonderwijs? We inspireren en informeren professionals in het onderwijs en de kinderopvang graag via één van onze talkshows. De talkshow is gratis en zowel live als online bij te wonen.

Inspirerende tafelgesprekken
In twee tafelgesprekken delen (bekende) specialisten, wetenschappers en auteurs hun kennis en ideeën over het bevorderen van lezen. De gasten hebben allen veel ervaring op het gebied van onderwijs en de ontwikkeling van (jonge) kinderen. De tafelgesprekken worden ingeleid door: Sabine Hunnius, hoogleraar cognitieve psychologie en directeur van het Baby & Child Research Center; Pauline Oud, schrijver en illustrator; Kees Broekhof, taalexpert en senior adviseur & trainer; Adriaan Langendonk, programmamanager BoekStart en de Bibliotheek op School en programmacoördinator Leesbevordering Kunst van Lezen; en Ted van Lieshout, schrijver. Je krijgt inspirerende tips en suggesties om het leesonderwijs te versterken. De talkshow is interactief.

Programma
18.30 uur Inloop / inloggen
19.00 uur Welkom en start tafelgesprek 1
Een vliegende start! Lezen met kinderen van 0 tot 4 jaar
20.00 uur Start tafelgesprek 2
Voorlezen-Doorlezen! De doorgaande leeslijn van 0 tot 7 jaar
21.00 uur Afsluiting avond

Voor wie
Professionals uit de peuteropvang, kinderdagverblijven en onderbouw primair onderwijs.

Toegang, datum en locatie
De talkshow is gratis en zowel online als live te volgen. De talkshow vindt plaats op 28 september 2023 (19.00 uur) in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar de Mare (Laan van Straatsburg 2).
Voor online deelnemers wordt de talkshow gestreamd. Je ontvangt hiervoor een e-mail met een link.

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaande links:

Online deelname.
Fysieke deelname.

Over BeterLezen.nu
BeterLezen.nu is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard, Het ABC en Onderwijsversterkers (voorheen OBD Noordwest). Meer informatie is te vinden op www.BeterLezen.nu.


Gerelateerde berichten