Terugblik miniconferentie Positieve Gezondheid

( Drie video’s onder het bericht, het laden kan even duren)

Op 27 september vond de Miniconferentie Positieve Gezondheid plaats in Bibliotheek De tweede verdieping. Directeur-bestuurder Roel Zuidhof opende op 27 september de bomvolle conferentie. Dagvoorzitter Hans Christiaanse gidste de aanwezigen door het programma. De miniconferentie werd mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid. De conferentie werd georganiseerd door bibliotheek De tweede verdieping, BiSC, Cubiss, De Componist, Provincie Utrecht, lokale zorgverleners, Movactor, SportID en DE KOM.

Tijdens de eerste lezing ging Miriam de Kleijn (IPH) in op de toegankelijkheid van het begrip en het belang van jezelf te kunnen uitdrukken, en een positieve toekomst te kunnen schetsen, door middel van taal. Daarna was het de beurt aan Lies ter Beek, assistent-professor Preventie & public health bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij gaf een korte lezing over (positieve) gezondheidsvaardigheden. Zij ging onder andere in op de vraag wat gezondheidsvaardigheden zijn en waarom deze belangrijk zijn in het dagelijks leven. Hoe leer je mensen positieve gezondheidsvaardigheden aan?
Na het plenaire gedeelte gingen de deelnemers uiteen in groepen om tijdens twee rondes mee te doen aan workshops. De diverse intermezzo’s en een afsluitende borrel zorgde voor sfeer en verbinding.

Meer informatie en een terugblik vindt u HIER.

NB: Bibliotheekblad 8 dat uitkomt op 25 november staat voor een groot deel in het teken van gezondheid(svaardigheden) en de bibliotheek.

Gerelateerde berichten