Trefpunt leermiddelen 21 oktober live op Bnetwerk

Photo by Emmanuel Ikwuegbu on Unsplash

Op 21 oktober gaat de eerste versie van het Trefpunt leermiddelen van start op Bnetwerk. Hierin vind je leermiddelen Basisvaardigheden, zowel landelijk ingekocht als overig educatief aanbod. De inhoud is op veel manieren doorzoekbaar. Ook kun je programma’s bewaren en delen met anderen. Zo heb je veel kwalitatief aanbod op één plek en hoef je zelf geen materiaal te maken.

Met het Trefpunt leermiddelen komt de KB tegemoet aan de vraag van bibliotheken naar een bruikbaar overzicht van programma’s voor diverse kwetsbare doelgroepen. De opzet is breed: deze interactieve catalogus biedt een overzicht van educatieve programma’s voor laaggeletterden, minder digivaardigen, nieuwkomers, werkzoekenden enzovoort.

Bij de lancering staan er ruim 110 programma’s in het Trefpunt. Deze zijn doorzoekbaar op:

-Domein
-Niveau (NT1, NT2, digitaal en rekenen)
-Vorm (digitaal en/of papier)
-Soort aanbod (bijvoorbeeld methodisch)
-Ondersteuning voor leerders en/of begeleiders
-Aanbieder
-Eventuele kosten
-Trefwoord

Hiermee heb je als professional of vrijwilliger een helder inzicht in kwalitatief goed materiaal. Je selecteert snel specifieke programma’s die aansluiten bij de behoeften van jouw deelnemers. Daarbij kun je leermiddelen een beoordeling meegeven. En uiteraard gebruikmaken van beoordelingen die anderen gaven. Deze eerste versie biedt al veel functionaliteiten. En het Trefpunt leermiddelen gaat nog meer bieden. Zo komt er op termijn onder andere een forum-functie bij, waardoor je makkelijk met elkaar ervaringen kunt uitwisselen

Geef een reactie
Gerelateerde berichten