Vacature: hoofd bedrijfsvoering CPNB

De Stichting CPNB ontwikkelt de bekendste leescampagnes in opdracht van en samen met het boekenvak, waaronder de Boekenweek, Kinderboekenweek en Nederland Leest, en exploiteert de grootste online lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

Voor de verdere professionalisering van onze organisatie en onze dienstverlening zijn we op zoek naar een ervaren Hoofd Bedrijfsvoering, die zich bezighoudt met alle financiële zaken en verantwoordelijk is voor de administratie, ICT, risico- en kwaliteitsmanagement, compliance, HR en facilitaire zaken. Het Hoofd Bedrijfsvoering maakt deel uit van het MT en levert een inhoudelijk-strategische bijdrage aan het beleid van de CPNB. Hij of zij rapporteert rechtstreeks aan de directeur en geeft leiding aan ongeveer 5 medewerkers in verschillende teams.

Heb jij een bedrijfseconomische achtergrond, een scherp analytisch vermogen, goede kennis van planning & control principes en aantoonbare ervaring met interne bedrijfsvoering? Dan is dit wellicht de baan voor jou!

Als Hoofd Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de financiële administratie.  Je verzorgt de maandafsluiting, de btw-aangiftes, de controle van de salarisadministratie en stelt de jaarrekeningen samen ten behoeve van de externe verantwoording. Ook begeleid je de controle door de externe accountant. Tot je werkzaamheden behoren verder het optimaliseren, uitvoeren en bewaken van onze planning & control cyclus, de implementatie en monitoring van de administratieve organisatie en interne controle en het opstellen van analyses en prognoses.

Daarnaast zie je toe op standaarden en richtlijnen ten behoeve van kwaliteitsmanagement en hoogwaardige ICT-voorzieningen voor de interne organisatie. Ook zie je erop toe dat wettelijke regelgeving wordt nageleefd en dat HR- en facilitaire zaken vlekkeloos geregeld zijn.

Afhankelijk van je ervaring zorg je daarnaast voor een optimale inrichting van ons bestel- en uitleveringsproces en klantgerichte uitvoering van de activiteiten.

Verder draag je bij aan de formulering van het strategische en tactische financieel-economische beleid van de CPNB. Je adviseert en ondersteunt de directeur, het MT en projectleiders ten behoeve van de financiële beheersing en sturing van onze organisatie. Je ondersteunt de directeur bestuurder in het tijdig voorzien van de Raad van Toezicht en ander belanghebbenden van de juiste informatie en analyses.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een Hoofd Bedrijfsvoering die communicatief sterk is, resultaatgericht werkt en uitstekend kan plannen en organiseren. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent accuraat, denkt graag actief met de business mee, adviseert over optimalisaties en durft knopen door te hakken. Je hebt zeer goede kennis van en ervaring met planning & control principes, financieel administratieve inrichting van organisaties en projectadministraties en het opstellen van (financiële) rapportages. Ook heb je affiniteit met ICT en kennis van compliance, HR en facilitaire processen.

En verder heb je:

  • Een afgeronde WO/HBO opleiding in een financieel-economische richting;
  • Ten minste 5 jaar relevante werkervaring, waarvan tenminste 2 jaar als Controller;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Uitstekende adviesvaardigheden;
  • Een scherp analytisch en conceptueel vermogen gecombineerd met een hands-on mentaliteit;
  • Een zeer goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • Ervaring met subsidieaanvragen en -verantwoordingen is een pré.

Herken je jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met jou.

Wat bieden wij?

  • Een verantwoordelijke en inspirerende functie in een informele, dynamische en creatieve omgeving in een unieke branche. Je werkt samen met specialisten in marketing en communicatie, sponsoring en partnerships en online communities op het gebied van lees(plezier)bevordering.
  • Een 36-urige werkweek met de mogelijkheid om thuis te werken.
  • Een marktconform salaris en een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, een telefoon en laptop van de zaak en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wie zijn wij?

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bedenkt en produceert landelijke campagnes ter bevordering van lezen en leesplezier in opdracht van en samen met alle partijen in het boekenvak: boekhandel, bibliotheek en uitgeverij.

De bekendste campagnes zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek van Jongeren, Kinderboekenweek, Geef meer met een boek en Nederland Leest. Sinds 2021 maakt Hebban.nl, met meer dan 245.000 leden de grootste lezerscommunity van Nederland, deel uit van de activiteiten van de CPNB.

Het kantoor is gevestigd op de Overtoom 197-4 in Amsterdam en telt 25 medewerkers.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail je brief en CV dan uiterlijk 15 augustus 2022 naar Natasja Molenkamp (Office Manager), e-mail: n.molenkamp@cpnb.nl.

Meer informatie

Meer over onze organisatie en de campagnes lees je op onze website. Met inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Marlies Tan (HR Manager), telefoon 06-83225361, e-mail: m.tan@cpnb.nl.

Gerelateerde berichten