Webinar ‘Samenwerking bibliotheek en Randstad’: 16 maart 2021

Op dinsdag 16 maart organiseert Probiblio voor specialisten basisvaardigheden en taalhuiscoördinatoren in de ochtend een webinar over de mogelijkheden die samenwerking van de bibliotheek met uitzendorganisatie Randstad biedt om mensen te helpen bij het verbeteren van hun taal- en digitale vaardigheden.

Probiblio meldt over het webinar: ‘Om een goede aansluiting te hebben met de arbeidsmarkt, zijn taal- en digitale vaardigheden onmisbaar. Daarom werken de bibliotheek en Randstad samen aan het verbeteren van de taal- en digitale vaardigheden van flexwerkers. Randstad richt zich op arbeidsbemiddeling en persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek heeft de kennis en het aanbod op het gebied van het verbeteren van taal- en digitale vaardigheden in huis met (vaak) gratis cursussen en begeleiding. Door samen te werken kunnen Randstad en de bibliotheek nog meer mensen helpen hun vaardigheden te verbeteren.’

Begin 2020 zijn in het kader van het samenwerkingsproject pilots met lokale bibliotheken gestart, te weten Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Zoetermeer, Bibliotheek de Plataan en Bibliotheek Haarlemmermeer.

Tijdens het webinar zullen de eerste ervaringen gedeeld worden en zal worden ingegaan op de voortgang van de pilots en op best practices. Daarnaast wil het webinar handvatten bieden om zelf ook concreet aan de slag te gaan.

Voor meer informatie, zie de website van Probiblio.

Tijd: 9.30 – 11.00 uur

Aanmelden kan via dit formulier.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten