Leescommunity Hebban lanceert een nieuwe app

Lezerscommunity Hebban.nl heeft een nieuwe app gelanceerd. De nieuwe Hebban App is ontwikkeld op basis van de nieuwste technologie, heeft een compleet nieuw uiterlijk en heel veel nieuwe features waaronder persoonlijke leesdoelen en statistieken. Het is daarmee de eerste app in Nederland waarmee lezers hun leesactiviteiten als een stappenteller kunnen bijhouden. Ook biedt het lezers nu de mogelijkheid om eigen challenges te organiseren naast de populaire Hebban Reading Challenge, waar dit jaar al bijna 40.000 lezers aan meedoen.  

Stappenteller voor lezers
De Hebban App is de vertrouwde Hebban-boekenvinder met toegang tot alle Nederlandstalige boeken (en een flinke selectie van populaire Engelstalige). De app bevat miljoenen lezerswaarderingen en recensies, en een persoonlijke boekenorganizer waarmee lezers hun boeken kunnen bijhouden op eigen boekenplanken én eenvoudig kunnen terugvinden met de handige barcodescanner. Maar de nieuwe Hebban App is veel meer dan dat. De app maakt gebruik van Boekkie-technologie waarmee lezers persoonlijke leesdoelen kunnen bijhouden, zoals wanneer, hoeveel, wat en wanneer zij willen lezen. 

Hoofdredacteur Sander Verheijen: ‘We hebben de afgelopen jaren al gezien dat deelnemers aan de Hebban Reading Challenge veel meer zijn gaan lezen. Het bijhouden van wat je leest en het simpelweg afvinken van je gelezen boeken werkt voor velen supermotiverend. In de app vind je daarnaast mooie leesstatistieken over de boeken die je hebt gelezen, wanneer je ze hebt gelezen en krijg je inzicht in je favoriete leesmomenten!’ 

Organiseer eigen leeschallenges
Misschien wel de leukste nieuwe feature van de Hebban App is het zelf kunnen organiseren van leeschallenges. Lezers kunnen doelen stellen voor zichzelf (bijvoorbeeld: ‘ik wil deze maand elke dag een half uur lezen in een bepaald boek’) maar nog leuker is dat zij ook anderen kunnen uitdagen om met hen mee te lezen. Zo kunnen bijvoorbeeld gezinsleden worden uitgenodigd voor een challenge tijdens de vakantie of kunnen collega’s worden uitgedaagd om samen specifieke boeken te lezen. Elke challenge is voorzien van een chatbox, zodat lezers elkaar een berichtje kunt sturen over het boek dat zij lezen en de leesactiviteiten van andere deelnemers kunnen zien. Dat lezers zien dat anderen aan het lezen zijn en wat die ander aan het lezen is, is een bewezen stimulans om zelf ook meer te gaan lezen. 

De nieuwe Hebban App is echt een verrijking,’ zegt redacteur Debbie van der Zande, zelf ook nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan. ‘Door de app wordt samen lezen nog veel leuker en interessanter. We gaan de nieuwe challenge feature ook meteen inzetten voor ons Hebban Boek van de Maand om de lezerscommunity uit te dagen het door ons geselecteerde boek met elkaar te gaan lezen.’ 

Cup-a-soup-moment
Hebban wil bestaande en nieuwe lezers inspireren en enthousiasmeren om meer én leuker te lezen. Dat doet zij samen met de community. De nieuwe Hebban App geeft de lezerscommunity een nieuwe uitgelezen kans om de strijd tegen ontlezing aan te gaan. 

Sander Verheijen: ‘Ik weet nog dat CPNB-directeur Eveline Aendekerk in een interview probeerde uit te leggen dat lezen eigenlijk een Cup-a-soup-moment zou moeten hebben. Ze wilde daarmee zeggen dat lezen een vast onderdeel zou moeten worden van de dag (of week). Ik ben ervan overtuigd dat we met de Hebban App iets in huis hebben waarmee we die gedragsverandering — of laat ik het gedragsverrijking noemen — echt kunnen laten gebeuren. Denk aan een leeschallenge met je tienerkinderen, waarbij je ze uitdaagt een maand lang elke dag tien minuten (of tien bladzijden) te lezen en ze beloont bij het halen van de challenge (de beloning kan deel uitmaken van je leeschallenge). Ik geloof echt dat we daar met Hebban en in het bijzonder onze app een positieve bijdrage aan gaan leveren.’ 

Gratis voor alle lezers
De Hebban App is gratis voor alle lezers en is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store. Er is ook een versie voor tablets. Om de app te gebruiken heb je een eveneens gratis Hebban-account nodig. 

Gerelateerde berichten