Activiteiten Kinderboekenweek aangepast vanwege corona

De CPNB maakt bekend zich vanwege de strenge maatregelen rondom het coronavirus genoodzaakt te zien het Kinderboekenbal 2020 te annuleren. De bekendmaking en uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel zullen op alternatieve wijze georganiseerd worden. Het Kinderboekenbal had moeten plaatsvinden op 29 september. De CPNB vindt de situatie te onzeker om de voorbereidingen voor het evenement door te laten gaan, zo maakt de organisatie vandaag bekend in nieuwsbrieven voor bibliotheken, boekhandels en uitgeverijen. ‘Op dit moment is het beleid dat evenementen tot 1 september niet doorgaan. Er is veel onzekerheid over de periode daarna. Het risico dat CPNB loopt, indien wij de productie opstarten, achten wij helaas te groot. Belangrijker is dat het ons niet verstandig lijkt om een situatie te creëren waarbij wij op 29 september een grote groep mensen samenbrengen,’ aldus de CPNB.

De bekendmaking en uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel zullen op alternatieve wijze georganiseerd worden. De CPNB voegt toe: ‘Wij onderzoeken op dit moment de mogelijkheden, waarbij de genomineerden, de winnaars én de twee ambassadeurs van de Kinderboekenweek, Arend van Dam en Mylo Freeman, de aandacht krijgen die zij verdienen. Wij informeren u zo snel mogelijk over ons alternatieve plan en over onze aanpak van de bekendmaking van de Zilveren Griffels en Penselen.’ Ook worden de mogelijkheden onderzocht van een kleinschalige opening van de Kinderboekenweek en van een alternatief voor de NS Kinderboekenruil, waarmee de Kinderboekenweek wordt afgesloten.

Eerder maakte de CPNB reeds bekend dat de feestelijke bijeenkomsten ter gelegenheid van de bekendmaking van de winnaar van de Kinderjury en van het Beste Boek voor Jongeren dit jaar niet door zullen gaan. Voor beide evenementen, die respectievelijk in juni en september plaats hadden moeten vinden, wordt gezocht naar een (online) alternatief 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten