Beeld & Geluid en Bibliotheek Den Haag slaan de handen ineen om leerlingen in de Hofstad mediawijzer te maken. Tijdens de Week van de Mediawijsheid ondertekenden Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Beeld & Geluid) en Sam Hermans (directeur Bibliotheek Den Haag) een samenwerkingsovereenkomst waarmee Beeld & Geluid voor ten minste het komende jaar workshops aan gaat bieden in de Centrale Bibliotheek.
Tijdens de mediaworkshops leren scholieren meer over desinformatie, influencing, nieuws en persvrijheid. Duizenden leerlingen, van alle opleidingsniveaus en leeftijden, volgden inmiddels al een workshop van Beeld & Geluid in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Met de ondertekening is de samenwerking met Beeld & Geluid ook officieel bekrachtigd.
“Het is geweldig dat deze samenwerking ervoor zorgt dat zoveel scholieren uit Den Haag kunnen leren om op een bewuste manier om te gaan met al dat moois wat media te bieden heeft. We zijn dankbaar dat we de kans krijgen om midden op het Spui bij te kunnen dragen aan een mediawijs Den Haag”, reageert Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer.
“Met deze samenwerking versterken we het mediawijsheidsaanbod in Den Haag en geven we jongeren de handvatten om bewuster en veerkrachtiger met media om te gaan. We maken deze belangrijke kennis toegankelijk door het in onze bibliotheken aan te bieden. Zo dragen we samen met Beeld & Geluid bij aan een generatie die met vertrouwen en inzicht omgaat met de digitale wereld”, aldus Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag.
Week van de Mediawijsheid
Het tekenmoment viel in de Week van de Mediawijsheid (8-15 november). Dit jaar stond de week in het teken van gezond schermgebruik. Netwerk Mediawijsheid, waar Beeld & Geluid als kernpartner bij betrokken is, is de organisator van de week en wil met de campagne leerlingen en studenten ondersteunen om bewuste keuzes te maken over hun gebruik van (digitale) media. Juist daarom werd deze week door Beeld & Geluid en Bibliotheek Den Haag de mijlpaal gemarkeerd dat scholieren gedurende het hele schooljaar met workshops over mediawijsheid aan de slag kunnen.
Gerelateerde berichten
Netwerk Mediawijsheid lanceert website isdatechtzo.nl
Desinformatie is een groeiend probleem in Nederland. Bijna zeven op de tien Nederlanders maken zich hier zorgen over.…
OKBN Innovatieprijs 2021 voor beste bibliothecaire innovatie
Het Overleg Kunst(historische) Bibliotheken Nederland (OKBN) wil, ‘om het jaar 2021 positief af te sluiten’, de beste bibliothecaire…
Jongen (8) zet zelfgeschreven boek tussen collectie bibliotheek – met succes
Een boek geschreven en geïllustreerd door de achtjarige Dillon uit Idaho is uitgegroeid tot een hit. De jongen…
Bundel met verhalen van tien Surinaamse schrijvers uitgekomen
(Bron: dwtonline.com) “Dit voelt voor mij bizar aan”, zegt Kevin Headley ongelovig. Amper vier jaar geleden zette hij…