Bezuinigingen DOK Delft gaan door

Foto: Robert Anasch / Unsplash

De bezuinigingen die de gemeenteraad van Delft al eerder bekend maakten, waaronder op de bibliotheek, gaan door. De gemeente Delft moet de komende vier jaar minstens 7,7 miljoen euro per jaar gaan bezuinigen om de begroting in 2024 weer sluitend te krijgen. Als de gemeente met een herstelplan kan laten zien dat dat lukt, verdwijnt het verscherpt preventief toezicht van de provincie. Omroep West berichtte hier eerder over.

DOK meldt in haar nieuwsbrief:

De afgelopen weken hebben veel mensen die DOK een warm hart toedragen zich tegen de aangekondigde bezuinigingen op DOK uitgesproken. Met de campagne #slechtverhaal hebben Delftenaren via social media van zich laten horen. Ook werden we gesteund door de campagneposters die overal in de stad werden opgehangen. Deze actie heeft ons veel publiciteit opgeleverd en de aangekondigde bezuiniging op DOK is meer gaan leven in de stad. Het doet ons goed de waardering te voelen van onze leden, bezoekers, scholen, vrijwilligers en partners.

Inmiddels heeft de gemeenteraad besloten over de bezuinigingen. Helaas hebben onze lobby en acties niet tot resultaat gehad dat de bezuiniging door de gemeenteraad is ingetrokken of lager is geworden. Het is duidelijk dat de gemeenteraad DOK een warm hart toedraagt, maar spijtig genoeg kreeg zij het niet voor elkaar om de koers te wijzigen.   

We gaan verder met het proces dat we een maand geleden zijn gestart en dat is het in kaart brengen van de mogelijke maatregelen om de aanzienlijke kostenbesparing door te voeren. Daarna wordt een zorgvuldige afweging gemaakt welke onderdelen van DOK worden geraakt. We doen ons uiterste best om onze basis in de vestigingen en het onderwijs te behouden, zodat we op een later moment weer kunnen gaan bouwen. De komende maanden wordt duidelijk of we daarin slagen. ‘

Geef een reactie
Gerelateerde berichten