Bibliotheek Den Haag start campagne ‘Je vindt het in de bieb!’

In Bibliotheek Den Haag vind je niet alleen honderdduizenden boeken, maar er worden jaarlijks óók duizenden activiteiten georganiseerd. Om hier meer bekendheid aan te geven start maandag 1 november een grote publiekscampagne in de stad. Hiermee wil Bibliotheek Den Haag inwoners  laten weten dat er in ieder stadsdeel bibliotheekvestigingen zijn die bijvoorbeeld taallessen, huiswerkbegeleiding, debatten en concerten aanbieden, naast gratis studie- en werkplekken. 

De campagne “Je vindt het in de Bieb!” is afgelopen zaterdag 30 oktober feestelijk gelanceerd in en rond alle 15 vestigingen van Bibliotheek Den Haag. Om Hagenaars te informeren over de verrassende kanten van de bibliotheek als plek voor ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en informatie in de wijk gingen medewerkers de straat op om in gesprek te gaan met buurtbewoners van alle Haagse stadsdelen.  Bezoekers van de Fahrenheitstraat gingen zaterdag in gesprek met wethouder Robert van Asten (Bibliotheken) over het aanbod in het stadsdeel Segbroek. 

“De bibliotheek moet die laagdrempelige en open plek in de buurt zijn waar je ook als jongere graag komt. Waar je altijd een plekje kunt vinden en waar je uitgedaagd wordt.” – Robert van Asten.

In Ypenburg ging bibliotheekdirecteur Sam Hermans de straat op om het brede aanbod van de bibliotheek onder de aandacht te brengen. “Niet iedereen weet dat de bieb ook als wettelijke taak heeft om veel meer te doen dan alleen boeken aanbieden, bijvoorbeeld ook te zorgen voor persoonlijke ontmoetingen. Wij vertalen dat door allerlei mooie activiteiten te organiseren hier in de bibliotheek. Dan moet je denken aan culturele activiteiten, huiswerkbegeleiding waar veel jongeren op afkomen, filmavonden, debat. Je kunt het zo gek niet verzinnen.” – Sam Hermans.

De Bieb: Je beste kennis in de buurt 
De campagne “Je vindt het in de Bieb!” speelt in op de veranderende functie van de bibliotheek als gevolg van de maatschappelijke ontwikkelingen. Waar vroeger de nadruk vooral op het uitlenen van boeken lag, is de bibliotheek tegenwoordig vooral een laagdrempelige plek voor iedereen. Er is ruimte voor alle inwoners om de bibliotheek te ervaren zoals hij dat wil.  Meerdere keren per week organiseren de 15 vestigingen van Bibliotheek Den Haag in de wijk allerlei activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Vaak zijn de activiteiten gratis.

Tijdens de campagne wordt in het komende jaar via de media maar ook op straat aandacht gevestigd op het aanbod, bijvoorbeeld door middel van stadsbrede activiteitenagenda’s. Met de campagne hoopt Bibliotheek Den Haag bij meer mensen bekend te maken dat dit aanbod er is. Via de speciaal ingerichte campagnepagina kan iedereen ontdekken welke activiteiten er precies worden aangeboden. 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten