Bibliotheek Kennemerwaard start petitie voor behoud bibliotheken in gemeente Castricum

Bibliotheek Kennemerwaard vraagt inwoners en belanghebbenden om een petitie te ondertekenen voor het behoud van de bibliotheken in de gemeente Castricum. De gemeente Castricum wil mogelijk bezuinigen op bibliotheken. Dit kan sluiting van de vestigingen Akersloot en Limmen betekenen, en kortere openingstijden in Castricum.

Omdat de bibliotheek een plek is voor elke inwoner, van jong tot oud, raakt het sluiten van een kleine vestiging een hele gemeenschap. De bibliotheek pakt meer taken op dan ooit: inwoners krijgen er hulp met de digitale overheid, nieuwkomers worden er geholpen met de taal, kinderen leren er programmeren, ouderen ontmoeten elkaar, jongeren studeren er of maken er huiswerk, peuters worden er voorgelezen. De bibliotheek bedient alle inwoners, maar dan moeten zij wel toegang hebben tot een vestiging in de buurt.

Teken de petitie
Iedereen die de petitie tegen de bezuinigingen op de bibliotheken in Castricum, Limmen en Akersloot wil ondertekenen kan dat doen via www.bknw.nl/petitie. Ook kan er in de vestigingen Castricum, Akersloot en Limmen fysiek een handtekening worden gezet.


Gerelateerde berichten