De Nationale Voorleesdagen 2022

Op 26 januari 2022 gaat de 19e editie van De Nationale Voorleesdagen van start met Het Nationale Voorleesontbijt, want iedereen weet: voorlezen maakt je leuker! Op 26 januari lezen o.a. H.K.H. Prinses Laurentien, Marjolein Moorman, Mascha Feokistova, Jelle de Jong, Jim Bakkum, Henk van Essen, Klaas Jan Huntelaar, Merel Westrik en Marlijn Weerdenburg voor op kinderdagverblijven, scholen en bibliotheken door heel Nederland. H.K.H. Prinses Laurentien leest dit jaar voor bij de Bibliotheek op School van Integraal Kind Centrum het Duet in Uithoorn.

Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen 2022 die van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari plaatsvinden. Er is ook een speciale mini-editie van het Prentenboek van het Jaar. Deze is tijdens De Nationale Voorleesdagen voor € 5,25 te koop in de boekhandel. Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten heeft een Prentenboek Top 10 samengesteld. Deze is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl. De Nationale Voorleesdagen zijn een project van Stichting Lezen en worden georganiseerd door Stichting CPNB.

Schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer van Het Prentenboek van het Jaar, Maar eerst ving ik een monster (Lemniscaat), lezen deze week op verschillende locaties door heel Nederland voor.

Overzicht Voorleesontbijten:

H.K.H. Prinses Laurentien- Integraal Kind Centrum het Duet, Uithoorn
Henk van Essen- Dr Rijk Kramerschool, Amsterdam
Mascha Feoktistova- Dalton basisschool De Spaarndammerhout, Amsterdam
Marjolein Moorman- Prof.dr.I.C. van Houteschool, Amsterdam
Marlijn Weerdenburg-  Tijl Uilenspiegelschool, Amsterdam
Merel Westrik-  De IJpleinschool, Amsterdam
Klaas-Jan Huntelaar- Basisschool De Trompetter, Angerlo
Jim Bakkum- de Bibliotheek, Huizen
Jelle de Jong- N.T.B. (Den Haag)
Bobbi Eden- Leest online voor
Rick Paul Mulligen- Leest online voor

Gerelateerde berichten