Podcast ‘Denktank voor de bibliotheek van de toekomst’

Welke rol speelt de bibliotheek in 2040 in onze samenleving? Om die vraag te beantwoorden heeft Probiblio samen met bibliotheken een denktank samengesteld van innovatieve denkers en gebruikers van de bibliotheek. Podcastmaker Maarten Westerveen gaat de komende periode met de denktankleden in gesprek. De eerste podcastgast is denktanklid Roy Cremers.

Roy Cremers is zelfstandig creative consultant voor innovatie en dat wat publiek, kunst en cultuur met elkaar verbindt. Hij is ook oprichter en voormalig directeur van crowdfunding platform voordekunst. Wat zijn zijn gedachten over hoe de bibliotheek er over 20 jaar uitziet? ‘De bibliotheek is in de toekomst nog steeds een gebouw. Het ontmoeten heeft echt een meerwaarde.’ De volgende keer gaat Probiblio in gesprek met schrijfster en denktanklid Lara Nuberg.

Beluister de podcast HIER.

Denk mee op 28 maart 2022

De denktank ontmoet elkaar tijdens diverse brainstormsessies; tegelijkertijd gaan verschillende lokale bibliotheken met hun publiek en vrijwilligers over de toekomst van de bibliotheek in gesprek. De denktank, bibliotheken en vooral ook de gebruikers van de bibliotheek komen samen tijdens een landelijk event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op maandagavond 28 maart 2022. Iedereen is dan welkom om wensen en ideeën voor de bibliotheek van de toekomst te delen, ook bezoekers van buiten van de bibliotheekbranche! Wil je erbij zijn? Meld je aan op de website van Pakhuis de Zwijger.

Klik hier voor meer informatie over de Denktank voor de bibliotheek van de toekomst.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten