Bibliotheek Rotterdam biedt ouders en kinderen online hulp én activiteiten

Foto: F. Eveleens / Wikipedia

Omdat de bibliotheken nog zeker tot het eind van de maand gesloten blijven, zoekt Bibliotheek Rotterdam naar andere manieren om haar jeugdleden en hun ouders te bereiken. Zo kunnen ouders met behoefte aan persoonlijke boekentips, zich aanmelden voor de Facebookgroep Vraag het de bieb – voor kids. Daarnaast is er een uitgebreid online aanbod met onder andere het Peutertheater Festival, dat dit jaar volledig vanuit huis te volgen is.

Ouders met jonge kinderen kunnen op de pagina Vraag het de bieb – voor kids terecht voor gerichte boekentips. Het enige wat ze hoeven te doen is de leeftijd en voorkeuren van hun kind door te geven. Iedere maandag- en woensdagmiddag zitten er twee specialisten jeugd klaar om alle vragen uitgebreid te beantwoorden. Ook leerkrachten van het voorschools- en basisonderwijs wordt advies geboden. Leden kunnen een lijst met boekentips verwachten om deze verlengde lockdown mee door te komen. De boeken halen ze gemakkelijk in huis met de afhaalservice.

Online activiteiten
Ook Bibliotheek Rotterdam heeft naar creatieve manieren gezocht om het activiteitenprogramma voor de jeugd online aan te bieden. Iedere maand vind er via Zoom een Kidscollege plaats voor kinderen vanaf 8 jaar. De eerstvolgende, op 28 maart, gaat over het weer en het klimaat: wat is er eigenlijk aan de hand met ons klimaat? De lezing wordt afgewisseld met doe-opdrachtjes.

Speciaal voor ouders en verzorgers van peuters organiseert de bibliotheek het Webinar Ik zie, ik zie wat jij niet ziet op 31 maart. Verwacht praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen.

Peuters kunnen vanuit de huiskamer genieten van de online editie van Het Peutertheater Festival (17 tot en met 24 april). De drie vrolijke theatervoorstellingen zijn dit jaar rechtsreeks te volgen vanuit het Bibliotheektheater, via livestream. Het belooft een interactief en muzikaal programma te worden! Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.rotterdam.nl/peutertheaterfestival

Haal de bibliotheek in huis
Kinderen kunnen ook zelf aan de slag: 24/7 de nieuwste boeken lezen, beluisteren en bekijken, online workshops volgen of schoolvakken bijspijkeren met Junior Einstein of Yoleo. De bibliotheek biedt een hoop gratis programma’s voor alle leeftijden. Kijk voor het totale aanbod op www.bibliotheek.rotterdam.nl/online

Geef een reactie
Gerelateerde berichten