Bibliotheek Rotterdam en boekhandel Donner starten Leesclub Live!

Op 29 november starten Bibliotheek Rotterdam en boekhandel Donner samen een nieuwe leesclub: Leesclub Live! De eerste editie staat in het teken van Ilyas, de nieuwe roman van Ernest van der Kwast. De initiatiefnemers hebben de ambitie om van Leesclub Live! de grootste leesclub van Zuid-Holland te maken.

De leesclub krijgt vooralsnog een hybride opzet. De eerste editie vindt met een beperkt aantal aanwezigen plaats in het Bibliotheektheater en daarnaast is er ook een livestream. Uitgangspunt van de leesclub is dat lezers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over een sterke roman. Ook de auteur van het boek is aanwezig. Tijdens de eerste editie is Ilyas, de nieuwe roman van Ernest van der Kwast, het onderwerp van gesprek. Van der Kwast wordt deze avond geïnterviewd  door schrijver Jan van Mersbergen. Het is de bedoeling dat de deelnemers voorafgaand aan de leesclub het boek lezen en daar eventueel aantekeningen bij maken, waarover men vervolgens in kleine groepjes in gesprek gaat met andere lezers in de bibliotheek. De vragen die hierbij opkomen kunnen tijdens de leesclub direct zelf aan de auteur gesteld worden. 

Bij een geslaagde eerste keer zullen er meer edities volgen, die allemaal los van elkaar bij te wonen zijn, 

Bibliotheek Rotterdam stelt over de samenwerking met Donner: ‘Als wij iets gezamenlijks delen, dan is het de liefde voor lezen. Het nut, de noodzaak en het plezier van lezen zit diep verankerd in ons DNA. Om dit nog meer te stimuleren slaan Bibliotheek Rotterdam en Boekhandel Donner de handen ineen bij de organisatie van deze leesclub. Sinds de begane grond van de Centrale Bibliotheek vorig jaar in nieuwe stijl is ingericht heeft Boekhandel Donner een vestiging in de bibliotheek. Samen met boekhandel Donner biedt Bibliotheek Rotterdam alle Rotterdammers van jong tot oud zo nóg meer mogelijkheden om mee te doen en weerbaar te zijn in de snel veranderende samenleving.’

Geef een reactie
Gerelateerde berichten