Bibliotheek Utrecht en Beeld en Geluid brengen Swiebertje naar verzorgingstehuizen

In tijden van gelimiteerd bezoek en oprukkende eenzaamheid brengen Beeld en Geluid (Den Haag) en Bibliotheek Utrecht vertier naar verzorgingshuizen met het online mediacafé Swiep Swiep Hoera. Mediajournalist Patrick Bremmers wisselt nostalgische fragmenten van Nederlands’ bekendste landloper Swiebertje en huishoudster Saartje af met uitleg over de betekenis van Swiebertje voor het televisielandschap. Het mediacafé wordt op zondag 14 februari gratis aangeboden aan senioren en personeel in verzorgingshuizen in heel Nederland. Swiep Swiep Hoera markeert de start van de samenwerking tussen Beeld en Geluid en Bibliotheek Utrecht.
 
Al meer dan dertig huizen in Hilversum, Utrecht en Den Haag hebben zich reeds aangemeld. Zij ontvangen gratis toegang tot de livestream. Reguliere tickets voor het online mediacafé Swiep Swiep Hoera kosten €5,-. Leden van Bibliotheek Utrecht betalen €2,50,-. 
 
‘Uit liefde voor iedereen die zich eenzaam voelt maar in het bijzonder onze ouderen in verzorgingshuizen, brengen we op de dag van de liefde graag een lichtpunt. Hoe kan dat beter dan met beelden van het legendarische televisie-icoon Swiebertje’, aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 
 
‘De Bibliotheek Utrecht is een plek waar je meer kan leren over de rol van media in onze samenleving. We werken daarom dit jaar graag samen met Beeld en Geluid. De maandelijkse Mediacolleges en het Mediacafé passen perfect bij ons,’ aldus Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht. 
 
Verzorgingshuizen kunnen zich aanmelden via programma@beeldengeluid.nl.
 
Mediacafés
In de Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren (recente en historische) ontwikkelingen in de media en illustreren zij hun verhalen met beelden uit de schatkamer van Beeld en Geluid. Zo nemen conservatoren bezoekers de komende maanden mee langs de mooiste politieke portretten in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, vertellen zij over het doel van de Westerborkfilm en duiken zij in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival. Daarnaast organiseren Beeld en Geluid (Den Haag) en Bibliotheek Utrecht mediacolleges, waarbij mediamakers en deskundigen stilstaan bij vraagstukken als: hoe leven wij in media? Hoe beïnvloeden media ons en hoe maken zij onderdeel van ons dagelijks leven? 
 
De Mediacafés en Mediacolleges worden mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten