Bibliotheekbezoeken tijdens IFLA

De Boekenberg, Bibliotheek in Spijkenisse maakt ook deel uit van de tour.

Op de laatste dag van het IFLA WLIC 2023 (vrijdag 25 augustus) kun je deelnemen aan een bibliotheekbezoek. Het aantal plekken is echter beperkt en deelnemen geldt op volgorde van aanmelding. Een aanrader is de Rijnmond tour. In één dag bezoek je het iconische gebouw de Boekenberg, hoor je alles over 3rd space bij Bibliotheek Aanzet én bezoek je een universiteitsbibliotheek.

Of je neemt een kijkje bij onze zuiderburen. In deze dagtour bezoek je de bibliotheek van Genk. Deze bibliotheek is gehuisvest in het indrukwekkende ‘glazen huis’, ontworpen door de bekende Franse architect Claude Vasconi. Ook breng je een bezoek aan openbare bibliotheek Bilzen De Kimpel. Deze bibliotheek is in 2017 gekozen tot ‘Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’. Ze bieden hier niet alleen boeken, films en muziek aan, maar het is ook mogelijk om kunst te lenen.

Alle excursies starten bij Ahoy Rotterdam. Met een luxe bus rijd je naar je bestemming en word je aan het einde van de dag weer teruggebracht naar Rotterdam. Maar er zijn nog veel meer bibliotheekbezoeken (ook van een halve dag). Een overzicht van alle library vistis vind je HIER.

Gerelateerde berichten