Bol.com stelt wekelijks 10 e-books ter beschikking voor aan huis gekluisterde kinderen

Bol.com meldt de lancering van een ‘digitale boekenclub’ voor de ‘jongere thuisblijvers’ in Nederland en België ‘om het binnenblijven een beetje aangenamer te maken’, De e-books zijn beschikbaar voor 1 eurocent. Het gaat om een wekelijks aanbod van 10 e-books of luisterboeken en 4 voorleesvideo’s.

Iedere week komen er in de zogeheten ‘digitale boekenclub’ nieuwe e-books en luisterboeken bij en iedere ochtend om 09.00 uur verschijnen nieuwe video’s, ‘precies op tijd voor de opening van het digitale thuiskantoor van ouders,’ aldus bol.com. Het bedrijf schrijft verder in het persbericht: ‘Een aantal bekende Nederlanders zullen een bijdrage leveren door vanuit huis verhalen voor te lezen, zoals Monique Smit, Jill Schrinhofer, Nola Kemper en Niek Roozen. Zij lezen steeds korte verhalen voor, die los van elkaar geluisterd kunnen worden. Voor alle boekenliefhebbers is er iets te vinden, de verhalen kunnen stoer, spannend, leerzaam en grappig zijn. In de boekenclub van bol.com vinden de kinderen elke week nieuwe ebooks en luisterboeken voor verschillende leeftijdscategorieën. Voor de keuze in boeken wordt samengewerkt met uitgeverij Overamstel, uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, uitgeverij Querido en uitgeverij Lannoo.’
Het aanbod, dat deze week bestaat uit 5 e-books en 5 luisterboeken, richt zich op kinderen in de leeftijdscategorieën tussen 4 en 12 jaar. Het gaat om titels van onder anderen Carry Slee, Tosca Menten, Hans Hagen en Francine Oomen. In de vier voorleesvideo’s, die ongeveer 5 a 7 minuten duren, wordt deze week voorgelezen door Monique Smit, Nola Kemper, Jill Schrinhofer en Niek Roozen.

Annet Scheermeijer, director boeken bij bol.com: ‘Voor ons allemaal is het dagelijks leven nu op z’n kop gezet. Kinderen kunnen niet naar school, waar mogelijk blijft iedereen thuiswerken en we vermijden sociale contacten. Het minste dat wij als bol.com kunnen doen is het thuiswerken voor ouders wat makkelijker maken en kinderen tegelijkertijd een waardevolle invulling van hun tijd bieden.’

De boeken van de ‘digitale boekenclub’ zijn voor 1 eurocent per stuk te lezen en te beluisteren. Om toegang te krijgen tot de boeken is het wel nodig de bol.com Kobo-app te downloaden en er is een bol.com-account voor nodig. 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten