Brusselse bibliotheken zetten poëzie deze zomer in het zonnetje

Vandaag starten de Brusselse bibliotheken in samenwerking met Brusselse gemeenschapscentra, cultuurhuizen en de organisatie Verb(l)ind een zomercampagne om poëzie extra onder de aandacht te brengen. De campagne, met als titel ‘Dichters van wacht’, loopt tot en met 31 augustus. 

Met de campagne willen de betrokken organisaties poëzie onder de aandacht brengen via een poëzielijn en met zogeheten ‘Gedichtenapotheken’.
Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 augustus kan men bellen naar het gratis nummer 0800-11233 om verrast te worden met een gedicht. ‘De dichters en slamdichters die je aan de lijn krijgt, zijn een mooie weerspiegeling van de diversiteit aan talen, stijlen en invloeden die onze hoofdstad rijk is. Bel hen, ga verder in het Nederlands, het Frans of het Engels en geniet van een (slam)poëtische telefoontrip die je soms zelfs nog naar andere talen brengt,’ zo melden de Brusselse bibliotheken. De belavonden vinden op genoemde dagen plaats tussen 20.00 en 22.00 uur.

Daarnaast zal in het kader van ‘Dichters van wacht’ van 17 augustus tot en met 31 augustus her en der in Brussel de zogeheten ‘Gedichtenapotheek’ opduiken. De Gedichtenapotheek zal – vaak in de openlucht – te vinden zijn bij of in Brusselse bibliotheken, cultuurhuizen, en gemeenschapscentra. De betrokken dichters zullen in het kader van de Gedichtenapotheek 32 keer optreden op 21 verschillende locaties in heel Brussel. ‘Je kan er op consultatie bij een (slam)dichter, die je voorleest uit eigen werk. Kom dichter, ga zitten en laat je verrassen door woorden in al hun kleuren. Kom even op adem in de drukte van de dag. Of laat je meevoeren tot ver buiten de grenzen van je hoofd,’ aldus de Brusselse bibliotheken. 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten