Call for papers IFLA WLIC 2023 – LPD Satellite meeting

(Ingezonden mededeling)

Van 21 tot 25 augustus 2023 vindt het IFLA ‘World Library and Information Congress’ (WLIC) plaats in Rotterdam. Deze nabije locatie biedt ook voor veel Nederlandse en Vlaamse bibliotheekmedewerkers de gelegenheid om het congres bij te wonen. ‘Let’s work together! Let’s library!’, is het overkoepelende thema, een dankbaar thema dat veel ruimte laat voor boeiende invullingen.

De IFLA-sectie ‘Libraries serving Persons with Print Disabilities’ (LPD), of ‘Bibliotheken voor mensen met een leesbeperking’ organiseert samen met de KB een Satellite meeting in de Korenbeurs in Schiedam. Deze vindt plaats op 18 en 19 augustus. Het bestuur van LPD, de KB, Dedicon, Bibliotheekservice Passend Lezen en Luisterpuntbibliotheek (Vlaanderen) bouwen samen aan het programma. De voertaal is Engels.
De initiatiefnemers werken verder op het WLIC-thema, maar maken het inclusief: ‘Let’s work together! Let’s library for all!

Centraal staat de integratie van bibliotheekdienstverlening voor mensen met een leesbeperking in de openbare bibliotheek. Om een interessant programma samen te stellen lanceren ze een open oproep, een ‘call for papers’. U wordt uitgenodigd om met anderen te delen hoe u van uw bibliotheek een toegankelijke en inclusieve plek maakt voor álle gebruikers, en op welke manier en met welke organisaties of bibliotheken werkt u hiervoor samen. Deel a.u.b. uw inspiratie en ideeën, uw positieve ervaringen, maar ook de valkuilen en hindernissen.

De volledige ‘call for papers’, met richtlijnen en deadline, vindt u HIER (in het Engels).
Voorstellen stuurt u naar lpd-satellite@dedicon.nl. Alvast bedankt!

Tot ziens in Schiedam!

Gerelateerde berichten