Call for papers Informatie aan Zee (t/m 29 januari)

Het Casino Kursaal in Oostende. Foto: LimoWreck – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Onze Vlaamse collega’s van de VVBAD zijn druk bezig met de voorbereidingen van het congres Informatie aan Zee dat op 19 en 20 oktober 2023 zal plaatsvinden in Kursaal Oostende. Zij doen een oproep voor een Call for papers:

In oktober 2023 verzamelen Vlaamse informatieprofessionals weer in Oostende voor het tweejaarlijks congres Informatie aan Zee. 

Ook deze editie doen we een oproep met een call for papers. Het thema van Informatie aan Zee 2023 is Impact: Maken we het verschil? Maak het verschil! Met dat thema willen we dieper ingaan op de maatschappelijke rol van onze sector en hoe we ons relevant kunnen houden voor de steeds evoluerende samenleving. 

Welk verschil maken we en hoe kunnen we dat verschil maken? We denken hierbij aan sessies over gemeenschap en bibliotheken, participatief archiveren, diversiteit, dekoloniseren, een inclusieve en gelijkwaardige samenleving, ethische praktijken, duurzaamheid, zelfontwikkeling, gebruikersgericht werken, maatschappelijk werk, de impact van nieuwe technologieën op onze sector en gemeenschap, het belang van evalueren, meten en parameters, enzovoort. 

Deze call for papers staat open voor diverse werkvormen en niveaus. Je kunt dus een voorstel indienen voor een workshop, debat, discussie, masterclass, getuigenis of nog iets anders, voor een publiek van beginners tot experten in de informatiesector. 

Aanmeldingen 
Heb jij een onderwerp dat de informatiesector aanbelangt? We ontvangen graag ten laatste 29 januari 2023 jouw voorstel: een abstract dat beknopt de opzet en thematiek beschrijft, met vermelding van de naam van de spreker, de doelgroep en de vorm van de sessie. 

Dien jouw voorstel in via het webformulier op de VVBAD-website. 
Voor bijkomende vragen kun je terecht bij Birgit Grootjans – birgit.grootjans@vvbad.be


Gerelateerde berichten