CPNB start samenwerking met JCDecaux en Boomerang voor bevordering campagnes

 De Stichting CPNB gaat samenwerken met JCDecaux en Boomerang om het belang van boekenbezit en leesbevordering nog meer onder de aandacht te brengen. JCDecaux, gespecialiseerd in ‘reclamedragend straatmeubilair’ en Boomerang Media, distributeur van ‘freecards’, gaan zich belangeloos inzetten om meer bekendheid te geven aan de campagnes van de CPNB.

JCDecaux gaat de affiches voor de CPNB-campagne ‘Geef meer met een boek’ via abri’s door het hele land verspreiden. Boomerang heeft als begin van een langdurige samenwerking aangeboden het Boekenweekgedicht via hun kaartenrekken beschikbaar te stellen. Deze samenwerkingen kosten de CPNB niets, maar geven wel de mogelijkheid nog veel meer mensen te inspireren tot het lezen van boeken, aldus de CPNB in een persbericht.

De CPNB stelt trots te zijn dat JCDecaux en Boomerang de organisatie gaan steunen in haar missie om een gedragsverandering te bewerkstelligen op het gebied van lezen en boeken, om zo leesbevordering en boekenbezit te stimuleren. .Beide partijen zijn volgens de CPNB overtuigd van het nut van leesbevordering en de maatschappelijke en economische impact van (voor)lezen en boeken. Beide willen zich daarom belangeloos in gaan zetten om meer bereik en impact te creëren voor de CPNB en haar partners (boekwinkels, bibliotheken en uitgeverijen). ’Stichting CPNB heeft een grote hoeveelheid free publicity maar beperkte middelen. Samenwerkingen met mediapartners zijn daarom essentieel en cruciaal om de doelstellingen te bereiken,’ aldus CPNB.

De CPNB realiseerde eerder ook al andere samenwerkingen, onder andere met mediapartner LINDA., waarmee tijdens de zomerperiode het lezen van boeken bij een breder publiek onder de aandacht wordt gebracht, en sinds 2018 met DPG Media, ‘wat onder meer heeft geresulteerd in veel extra online aandacht voor de leesbevorderende merken van de CPNB, maar ook in de productie van het exclusieve Boekenweek Magazine door AD en de jaarlijkse publicatie van het Boekenweekgedicht door Trouw’. Eind 2019 is de CPNB een samenwerking aangegaan met lezerscommunity Hebban, waarbij de focus ligt op het aanwakkeren van de leescultuur in Nederland door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze.

Bart de Vries, commercieel directeur bij JCDecaux, zegt over de samenwerking: ‘JCDecaux heeft maatschappelijk ondernemen hoog op zijn agenda staan. En niet als marketinginstrument, maar daadwerkelijk en concreet. Iedereen weet dat ontlezing een steeds groter probleem wordt in Nederland. Vooral jongeren hebben nauwelijks nog de rust voor het lezen van een boek. Met onze reclamedragende abri’s en mupi’s bereiken wij wekelijks ruim 50% van de Nederlandse bevolking en scoren wij juist onder jongeren, die vaker en meer buiten zijn, nog hogere bereiksresultaten. Door de CPNB de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van onze objecten, die in vrijwel alle grote steden een prominente rol innemen in het straatbeeld, hopen wij weer meer mensen aan het lezen van een boek te krijgen.’

Remco Duinkerken, eigenaar van Media Depot (waaronder Boomerang Media): ‘Iedereen weet dat boeken lezen goed voor je is, maar ik heb het idee dat veel mensen zijn vergeten hoe leuk lezen eigenlijk is. Als grote boekenfan lever ik graag een bijdrage om de relatief jonge mensen die we bereiken een duwtje in de goede leesrichting te geven. En onze freecards zijn bij uitstek het medium om een positieve associatie te creëren. Met mooie gedichten of pakkende quotes op onze freecards dragen we bij aan het imago van boeken bij jongeren.’ 

Geef een reactie
Gerelateerde berichten