De Bibliotheek Bibliorura lanceert campagne om 21-jarigen te attenderen op lidmaatschap

De Bibliotheek Bibliorura is een publiciteitscampagne begonnen, zowel online als offline (met reclameborden langs de inkomende wegen). Het lidmaatschap bij Bibliorura is gratis tot en met 20 jaar en onderdeel van die campagne is dat de bibliotheek jongeren die bijna 21 worden allemaal een kaartje stuurt om ze er aan te herinneren dat ze nog lid zijn.

Directeur-bestuurder Jeanine Deckers: ‘Deze offline en online campagne heeft als doel te laten zien dat de bibliotheek er voor iedereen is. We willen dat een zo breed mogelijk publiek op een toegankelijke manier kennis maakt met ons veelzijdige aanbod; fysiek en digitaal. De campagne is tussen 1 november en 31 december zichtbaar in de bieb en op straat. Daarnaast is de campagne ook online te zien op social media, onze website en in de digitale nieuwsbrief.’

Tot 21 jaar ben je bij de Bibliotheek Bibliorura gratis lid. Ben je 21 jaar of ouder, dan heb je de keuze uit twee abonnementen: een basisabonnement voor € 35 of een all-in abonnement voor € 50. Het belangrijkste verschil tussen deze twee abonnementen is het aantal boeken dat je mag lenen en het wel/niet betalen van telaatgeld. Leden met een € 50 abonnement en de jeugd t/m 20 jaar betalen bij het te laat inleveren van een boek of andere geleende materialen per 1 januari 2024 geen telaatgeld meer. Ook reserveringen en verlengingen zijn voortaan gratis. Bibliorura hoopt op deze manier nog meer mensen te bereiken en het lenen én lezen te bevorderen.

Gerelateerde berichten