Koning opent nieuwe huisvesting Bibliotheek Bolsward op 7 september

(Video’s onder het bericht)

Koning Willem-Alexander zal dinsdag 7 september de multifunctionele accommodatie Cultuurhistorisch Centrum De Tiid in Bolsward openen. De Tiid is te vinden in het oude stadhuis van Bolsward en huisvest onder andere:

Bibliotheek Bolsward (Onderdeel van Bibliotheken Mar en Fean), De bibliotheek heeft een actieve groep leden: jaarlijks passeren meer dan tachtigduizend mensen de drempel.

Een museum met een vaste presentatie, een kunsthal voor wisselende tentoonstellingen en uiteenlopende activiteiten, maar ook een podium in de letterlijke zin van het woord, voor theater, film en debat.

Het gemeentearchief, dat verantwoordelijk is voor de archieven van de voormalige gemeenten, dorpen en steden die nu deel uitmaken van de gemeente Súdwest-Fryslân.

• Daarnaast zijn er: een hoogstaande horeca-locatie; een toegankelijke ontmoetingsplek voor bewoners uit stad en regio; een gemeenteloket voor het aanvragen of vernieuwen van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, en een prachtige trouwlocatie.

De gemeente Bolsward ging tijdens de gemeentelijke herindeling van 2011 op in de nieuwe gemeente Súdwest-Fryslân. Door de herindeling verloor het monumentale stadhuis van Bolsward, gebouwd in de periode 1614-1617, zijn functie. Om de eigen identiteit van Bolsward een plek te geven, is het voormalig stadhuis gerestaureerd tot een ontmoetingsplek voor de bewoners. In Cultuur Historisch Centrum De Tiid komen diverse functies samen.

Tijdens een rondleiding bezoekt Koning Willem-Alexander onder meer de gerestaureerde toren, de Raadzaal en een tentoonstellingsruimte. Na de opening in het Atrium spreekt de Koning met bewoners, bouwers en subsidieverstekkers over de totstandkoming van De Tiid en het belang van het centrum voor de bewoners van Bolsward. Tijdens de opening worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Deze video geeft een mooi beeld van het ontwerp voor de herbestemming van het prachtige Bolswarder Stadhuis uit 1618. De nieuwe functie als cultuur historisch centrum De Tiid geeft het pand weer de centrale plek in de regio die het verdient.

Lees ook het artikel op de site van Omrop Fryslan.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten
Lees meer

Blog: Leesoffensief!

Tekst: Els Rademaker-Vos, gepensioneerd (leidinggevend) bibliothecaris bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst en tot 2006 consulent voortgezet onderwijs. Vanaf…