De Nieuwe Bibliotheek ontvangt certificaat van CBCT voor het Almeerse Taalhuis

Het DigiTaalhuis van De Nieuwe Bibliotheek ontving op 13 juli een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT*). Hiermee voldoet het taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Het DigiTaalhuis scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft het DigiTaalhuis de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het DigiTaalhuis is zeer tevreden over de uitslag. José van Bergen, coördinator basisvaardigheden: “Deze certificering is de kers op de taart. Het is het resultaat van acht jaar flink samenwerken, maar vooral van belang voor de mensen waar het om gaat. Samen met de partners in Almere stemmen we het taalaanbod beter op elkaar af, verbeteren en breiden we de basisvaardigheden uit om zo de taalvaardigheid van Almeerders te vergroten. We geven ze daarbij toegang tot informatie, advies en bemiddeling zodat iedereen, naar eigen kunnen en naar eigen behoefte, mee kan doen in de samenleving.”

Het DigiTaalhuis is er voor iedereen die moeite heeft met lezen, spreken of schrijven in de Nederlandse taal. Ook kun je er terecht om beter te leren omgaan met de computer en internet. Iedere dinsdag is er in bibliotheek Stad van 10.00-12.00 uur Taalspreekuur. Daar geven vrijwilligers informatie over het beter leren van de Nederlandse taal. Daarnaast organiseert De Nieuwe Bibliotheek de computercursussen Klik&Tik en Digisterker en wordt er hard gewerkt aan een Taalcafé, dat hoogstwaarschijnlijk in september start: Taal & thee! Meer informatie lees je hier terug.

*De CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten