Een nacht vol fantasy in Bibliotheek Mariënburg

Op zaterdag 2 maart vindt er in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen (de Bibliotheek Gelderland Zuid) een Night at the Library voor jongeren plaats. En dan vooral voor jongeren die van fantasy en spelletjes houden. Er zijn role-playing games zoals Dungeons & Dragons, fantasyfilms, creatieve workshops en bordspellen. Door de hele bieb staan tentjes om in te slapen en de volgende ochtend is er een gezamenlijk ontbijt. Tijdens Night at the Library kruipen jongeren in de huid van hun favoriete fantasykarakter, zoals de elven druïde, de tovenaar met krachtige magie of de dwerg in zelf gesmeden harnas die orcs met zijn bijl doormidden klieft.

De bieb staat vol met tweepersoonstentjes voor jongeren van 16 jaar en ouder. De spelleiders van Spelslot laten hen een spannend, mysterieus en soms griezelig verhaal beleven. Zij zullen niet alleen het welbekende Dungeons and Dragons spelen, maar ook andere role-playing games. Daarnaast is er een verhalenverteller en zijn er allerlei bordspellen die perfect zijn in zo’n unieke setting, zoals Blood on the Clock Tower. Maar dat is nog niet alles: er zijn fantasyfilms te zien en er is een workshop Worldbuilding door Walter van den Berghe.

Een ticket kost € 25 voor bibliotheekleden en studenten, € 28,50 voor overige bezoekers. Deelnemers slapen met z’n tweeën in een tentje, handig dus om met een bekende te gaan. De prijs is inclusief een snack en ontbijt. Tijdens de avond zijn er drankjes en diverse snacks te koop. Wel zelf slaapspullen meenemen (matje of luchtbed, slaapzak, handdoek etc.) en spannende versiersels voor de tent. De mooiste tent wint een prijs. Meer informatie over ticketverkoop en programma: www.obgz.nl/agenda.

Gerelateerde berichten