Fotoreportage Beste Bibliotheek en Schrijfwedstrijd

Het winnende team van Bibliotheek Hoogezand, onderdeel van Biblionet Groningen. Eerste rij boven: Ilona Ebels (manager bibliotheken), Rachel van den Hoogen (directeur-bestuurder), Ida Buijs (domeinspecialist) en Jopie Rozeboom (coördinator facilitaire processen). Onderste rij: Lilian Zielstra (leesconsulent en domeinspecialist), Marjon Leertouwer (domeinspecialist en adviseur) en Arnoud Wilpstra (domeinspecialist).

In Bibliotheekblad 9-2022 leest u een uitgebreid verslag van de Beste Bibliotheek 2022 en de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd. De abonnees van Bibliotheekblad ontvangen bij deze uitgave het hardcover boekje dat gemaakt is naar aanleiding van deze wedstrijd. Er zijn tachtig bijzondere inzendingen opgenomen, waaronder uiteraard de winnaars. Bij het samenstellen is erop gelet om ook inzendingen van kinderen en NT2’ers op te nemen. Wilt u het boekje nabestellen? De verkoopprijs is € 14,95 (exclusief verzendkosten). Bij afname van vijf of meer exemplaren € 9,95 per stuk (exclusief verzendkosten). Bestellen kan via schrijfwedstrijd@bibliotheekblad.nl

Alle onderstaande foto’s zijn gemaakt door Annemieke Borrias / Eyesmile Fotografie (eyesmile.org)

Het team achter de Beste Bibliotheek van Nederland en de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd. Van links naar rechts: Gerard Meijer, Ilse Verburgh, Nina Nannini (NBD Biblion), Anne van den Dool, Menno Goosen, Jeanine Deckers, Evi Savelkouls, Chris Wiersma, Gerdi Verbeet en Hans van Velzen.

De directeuren van de genomineerde bibliotheken: Robin Bierens (Goes), Joris Kemps (Almelo), Ilona Ebels (Hoogezand), Hans Portengen (Noordwijk), Nina Nannini (NBD Biblion), Rudi Crombeen (Terneuzen) en Menno Goosen (Bibliotheekblad).

Ilse Verburgh (directeur Bibliotheek Kerkrade en jurylid) vertelt aan dagvoorzitter Hadassah de Boer welke impact het winnen van de Beste Bibliotheek editie 2021 had.

Debora van der Weide (15) kreeg de eerste prijs in de categorie jeugd voor haar brieven aan de bibliotheek. Haar brieven staan vol met woorden van dank: voor alle boeken die ze heeft mogen lenen.

Morrison Weemers (12) kreeg de tweede prijs voor zijn spannende verhaal ‘De excursie.’ Buitenaardse levensvormen bedreigen Nederland, maar een boek dat in de bibliotheek Veldhoven te vinden is, kan onze redding betekenen.

Merijn Bartelink (10) kreeg de derde prijs voor zijn gedicht ‘Een bezoekje aan de bieb.’ Gerdi Verbeet en Hadassah de Boer luisteren toe hoe hij met verve zijn gedicht declameert.

Roelke Aalderink kreeg de eerste prijs in de categorie volwassenen voor haar gedicht ‘Bibliotheek-cv’. De jury is verrukt door de cadans van het gedicht, evenals door de prachtige taalvondsten.

Lise van de Kamp kreeg de tweede prijs voor haar verhaal ‘Een heel nieuw leven dat op mij wacht’ dat verhaalt over een dwars meisje dat aan een nieuw leven begint, wanneer zij door haar leraar wordt aangemoedigd lid te worden van de bibliotheek.

Lana Buunk, die helaas niet aanwezig kon zijn op de uitreiking, ontving de derde prijs voor haar gedicht ‘Poortwachter’ dat verhaalt over de bibliotheek als ‘het buurthuis van de taal’, waar voor iedereen iets te halen valt. (Foto uit privécollectie Lana Buunk)

Gerelateerde berichten