In de nieuwe merkcampagne van de OBA staan Amsterdammers centraal

De OBA lanceert een nieuwe merkcampagne: OBA voor, door en van alle Amsterdammers. Bekende en beroemde Amsterdammers staan in hun eigen buurt met de OBA-tas en vertellen over hun OBA buurtvestiging. Wat leidt tot mooie en vaak emotionele verhalen. De merkcampagne is outdoor en online te zien.

‘Met deze campagne laten we zien dat we er zijn voor alle Amsterdammers. Waar je ook bent in de stad, er is altijd wel een OBA-vestiging in de buurt. Wij bieden in alle stadsdelen een huiskamer die op een laagdrempelige manier heel veel kan betekenen. Het is een plek voor inspiratie, ontwikkeling, ontmoeting en ontroering. Juist die buurtgerichte focus willen wij laten terugkomen in onze campagne-uitingen’, aldus Farida Span-Aazani, hoofd marketing en communicatie OBA.

Amsterdammers vertegenwoordigen 28 vestigingen 
De campagne laat 30 Amsterdammers zien, bekend en minder bekend, op herkenbare locaties in de stad. Poserend met een OBA-tas vertegenwoordigen zij met trots de zeven stadsdelen, altijd dicht bij een OBA-vestiging in de buurt. Zo zien we onder meer schrijfster Susan Smit op één van de grachten, poseren dichter Gershwin Bonevacia en schrijver en rapper Massih Hutak in Amsterdam-Noord en staat activist en adviseur Jason Bhugwandass bij het Bijlmerplein. En ook De Hallen, het Museumplein en het Tropenmuseum zijn voorbeelden van karakteristieke plekken die terugkomen in de campagne. De campagne-uitingen op social media en de OBA-website zijn daarnaast voorzien van korte inspirerende quotes van de geportretteerden die over hun persoonlijke link met de bibliotheek vertellen. Nieuwe leden krijgen bij het afsluiten van een lidmaatschap zelf ook een OBA-tas cadeau.

Zichtbaar in alle buurten 
De campagne is tussen 25 september en 9 oktober zichtbaar in de vestigingen, op abri’s en op (digitale) billboards en banners, verspreid door heel Amsterdam en Weesp. Daarnaast is de campagne vanaf dat moment ook online te zien op social media, via online displays, op de website van de OBA en in de digitale nieuwsbrief. De OBA werkte voor deze campagne samen met creatief bureau Vorm de Stad, online marketingpartner Pink Marketing en fotograaf Bruno van der Kraan.

Van, voor en door iedere Amsterdammer
De campagne sluit aan bij de huidige sociaal-maatschappelijke visie van de bibliotheek. Dit houdt in dat de OBA met al haar vestigingen een openbare, moderne en toegankelijke omgeving creëert voor iedere buurtbewoner. Een plek waar je naast het lenen van boeken bijvoorbeeld ook kunt studeren, kunt oefenen met lezen en taal, computerlessen kunt volgen, voorstellingen kunt zien, creatieve cursussen kan doen of simpelweg een praatje kunt maken met andere bewoners van de wijk. Dit rijke aanbod wordt samen met de buurt ontwikkeld. Alleen dan kan er een programma tot stand komen dat echt aansluit bij de specifieke behoeftes van de wijk.Gerelateerde berichten