Inhoud Bibliotheekblad 6

In het nieuwste nummer van Bibliotheekblad (6, komt uit op 25-juni), vindt u de volgende artikelen:

Collega
Liefde voor gamen en websites bouwen was er al in zijn puberjaren, maar rond zijn 18e besefte Ronald Capelle dat hij zelf verantwoordelijk was voor zijn toekomst. Inmiddels heeft hij de luxepositie van een baan die voelt als een missie.

Op weg naar een inclusiever personeelsbestand
Diversiteit en inclusie: het zijn misschien wel de meest gehoorde vernieuwingswoorden van dit moment. Deel één van een tweeluik over diversiteit in bibliotheekland.

Strategisch personeelsbeleid bij bibliotheken
Diverse ontwikkelingen rond de bibliotheekbranche hebben de inhoud en organisatie van bibliotheken ingrijpend veranderd, en daarmee ook het personeelsbeleid.

OBA Osdorp: volop samenwerking
Bibliotheekblad sprak met de OBA Osdorp, de architect en de samenwerkende partijen over de transitie van een ‘ouderwetse’ bibliotheekvestiging naar een ontmoetingsplek voor inspiratie en samenwerking.

Biebactiviteit
In Bibliotheek DNK in Assen zijn vanaf dit voorjaar zaden van groenten, kruiden en bloemen af te halen. Gratis voor iedereen, dus ook voor niet-bibliotheekleden.

Werken in een bibliotheek in Idaho
Marjolein Lolkema werkte jarenlang in dorpsbibliotheken. Drie jaar geleden emigreerde ze naar de VS. In deel II van dit artikel schrijft ze wederom over de enorme cultuurverschillen.

Topstukken
Aanvankelijk wilde niemand het uitgeven, maar na de publicatie in 1947 groeide Het Achterhuis uit tot een van de bekendste en meest verkochte boeken wereldwijd.

Bibliotheekatlas
In deze derde en tevens laatste aflevering: directeuren en managers delen hun ervaringen met nieuwbouw en geven tips.

Muziekbibliotheek de Intro
Dat bibliotheken nog steeds een rol te spelen hebben op het gebied van muziek, bewijst de Intro van bibliotheek Genk, België.

Management
Deirdre Carasso staat sinds december vorig jaar aan het roer van de Bibliotheek Utrecht. Daarvoor was ze bijna vijf jaar directeur-bestuurder van het Stedelijk Museum Schiedam.

Digitaal burgerschap
Binnen de programmalijn Digitaal Burgerschap werken de KB, SPN en bibliotheken samen aan de bouwstenen om de rol van de bibliotheken in het thema digitaal burgerschap vorm te geven.

Geef een reactie
Gerelateerde berichten