Inschrijving voor vierde editie Renew the Book – Innovation Award geopend (t/m 1 september)

De inzendtermijn is gestart voor de vierde editie van de Renew the Book – Innovation Award. Het doel van de prijs is bestaande innovaties in het boekenvak te stimuleren en het boekenvak te motiveren nieuwe innovaties te omarmen. De winnende inzender krijgt 50.000 euro.

De winnaar van de prijs in 2021 was Immer, een lees-app die het lezen via telefoon en tablet prettiger maakt en deep reading bevordert. De app is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen in gaming, machine learning en gedragspsychologie. Eerdere winnaars waren WriteReader (2017) en Bookarang (2015).

Ook tijdens de vierde editie van het innovatieprogramma van de Groep Algemene Uitgevers (GAU) staat het belang van de lezer centraal. De Renew the Book – Innovation Award 2022 staat open voor alle organisaties die actief zijn rondom het boekenvak en de lezers, maar ook voor start-ups, studententeams en iedereen die een vernieuwend idee heeft ontwikkeld ten gunste van de lezer of het lezen.

Op 1 september sluit de inzending voor de award, op 14 september wordt de longlist en op 5 oktober de shortlist bekendgemaakt. Bekendmaking van de winnaar zal op 3 november plaatsvinden tijdens een event in Pakhuis de Zwijger.

Meer informatie over de award en over inzenden vind je op https://renewthebook.com.

Gerelateerde berichten