Kinderboekenweek 2023 geopend door Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg

De BiebBoys aan de zijkant met in het midden de kinderboekenweekauteurs Yvonne Jagtenberg, Sanne Rooseboom en Iven Cudogham. (Foto door Jelmer de Haas)

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek feestelijk geopend door Sanne Rooseboom (auteur van het Kinderboekenweekgeschenk) en Yvonne Jagtenberg (maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek). Passend bij de het thema Bij mij thuis was de officiële start dit jaar in een buurthuis vol enthousiaste kinderen. De Kinderboekenweek loopt t/m zondag 15 oktober.  

Bij de start trad natuurlijk ook Kinderen voor Kinderen op met de single ‘Bij mij thuis’. Iven Cudogham, die de tekst van dit lied schreef, was ook aanwezig. De presentatie lag in handen van de BiebBoys.

De opening is het startschot voor evenementen in boekhandels, bibliotheken en scholen door het hele land. Kijk voor de tournees van Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg op https://www.hebban.nl/kinderboekenweek/tournee. Sanne Rooseboom schreef het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie. Dit geschenk krijg je cadeau van de boekhandel bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg maakte dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek, genaamd Mijn huis is jouw huis. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar.

Eveline Aendekerk, directeur CPNB: ‘De Kinderboekenweek is de vrolijkste week van het jaar van Nederland én heel belangrijk voor het boekenvak. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de Kinderboekenweek de derde plaats heeft in sterkste merken van de Nederlandse boekensector. Een bijzondere plek voor een campagne van ruim een week en daar zijn we dan ook heel trots op. Het onderzoek noemt de Kinderboekenweek een onmisbaar uithangbord en daarom gaan we samen met alle boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen er weer vol voor met dit geweldige Kinderboekenweekgeschenk en prachtige Prentenboek van de Kinderboekenweek.’

Ontwerp het Kinderboekenspel
Bedenk jij het Kinderboekenspel van 2023? Elke school, klas of kind wordt deze Kinderboekenweek  uitgedaagd om een eigen spel rondom een favoriet kinderboek te ontwerpen. Via het lespakket zijn al heel veel leerlingen hiermee aan de slag. Met de ontwerpwedstrijd willen de Kinderboekenweek en de verkiezing Speelgoed van het Jaar creativiteit en lezen stimuleren. De inschrijving loopt t/m 15 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek. Tijdens het Spellenfestival op 4 november wordt de winnaar gekozen. Het winnende idee wordt echt geproduceerd.


Gerelateerde berichten