Maarten van Dongen nieuwe directeur van de Bibliotheek en KunstForm Velsen

Per 1 maart 2021 is Maarten van Dongen directeur-bestuurder van de Bibliotheek en KunstForm Velsen. Hij volgt daarmee Tjeerd de Kort op, die eind 2020 zijn vertrek aankondigde en dit jaar naar het buitenland vertrekt voor een nieuw avontuur. Van Dongen heeft veel bestuurlijke ervaring en is woonachtig in IJmuiden. Tot voor kort was hij directeur-bestuurder van een stichting in het sociaal domein in Amsterdam en is hij momenteel ook lokaal actief als voorzitter van de raad van toezicht bij Atlant Basisonderwijs.

De raad van toezicht van de Bibliotheek en KunstForm Velsen is van mening in Van Dongen een uitstekende opvolger te hebben gevonden om de beide organisaties in een nieuwe fase leiding te kunnen geven. Remco Wijnia, voorzitter raad van toezicht: ”Wij zijn verheugd dat Maarten de nieuwe functie van directeur gaat bekleden en verwachten dat hij met zijn persoonlijkheid en ervaring geschikt is om de ingezette koers te kunnen verdiepen en uit te bouwen. Wij kijken met vertrouwen uit naar de samenwerking en de toekomst.”

Van Dongen is een gedreven bestuurder en directeur voor organisaties met maatschappelijke meerwaarde. Hij kijkt er dan ook naar uit om met iedereen die betrokken is bij de Bibliotheek Velsen en Stichting KunstForm te werken aan het best mogelijke aanbod voor de inwoners van Velsen. Op de vraag hoe hij het vindt om te starten midden in de coronaperiode antwoordt hij: “Ik wil me niet focussen op wat niet kan, maar vooral kijken naar de kansen en mogelijkheden die er wel zijn. Op zoek gaan naar de verbinding tussen beide organisaties en de samenwerkingen met de sociaal en culturele partners van Velsen en omstreken.”

Geef een reactie
Gerelateerde berichten